Tätä leipää menee meillä niin paljon kun jaksaa leipoa. Helppotekoista ja hyvää perusleipää, meillä kun ei erikoisemmat leseväsäykset oikeen menesty, vaikka niitä ite kyllä söis. Ohje on Myllyn paras -sivulta.
4 isoa hiivaleipää tai 10 hiivareikäleipää
1 l vettä
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 rkl siirappia
n. 1,6 kg (n. 26 dl) hiivaleipäjauhoja
50 g voita tai margariinia
75 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 rkl siirappia
n. 1,6 kg (n. 26 dl) hiivaleipäjauhoja
50 g voita tai margariinia
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota nesteeseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja hiivaleipäjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 4 isoa hiivaleipää tai jaa taikina 10 osaan, taputtele pyöreiksi leiviksi, ja tee keskelle reikä juomalasilla. Kohota leivät kaksinkertaisiksi peitettynä. Pistele. Paista hiivaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla puolisen tuntia kauniin ruskeiksi. Hiivareikäleivät paistuvat 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min leipien koosta riippuen.
Kommentit
Lähetä kommentti