Noihin pieniin vuokiin on kiva tehä piirakoita. Ovat niin käteviä, kun voi vaan kelmuttaa ja nakata sellaisenaan pakkaseen.
Halkaisijaltaan n.27 cm vuokaan
Pohja:
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
150 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
250 g rahkaa
1 kananmuna
4-5 dl marjoja (tässä mustikka+vadelma)
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
250 g rahkaa
1 kananmuna
4-5 dl marjoja (tässä mustikka+vadelma)
0,5 dl sokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljasokeria
Muruseos:
50 g margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
sokeria, jos vielä kaipaa
50 g margariinia
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
sokeria, jos vielä kaipaa
Sulata pohjan margariini, lisää sokeri, kananmuna ja yhdistetyt kuivat aineet. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Yhdistä muruseoksen ainekset ja ripottele päälimmäiseksi. Paista 200 asteessa 35-40 min tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin värinen.
Kommentit
Lähetä kommentti