29. heinäkuuta 2010

Lemon curd

 
Lemon curd eli sitruunatahna on ollu jo pitkään testilistalla ja nyt sitte eka kertaa testasin ite sitä tehä. Sitähän voi käyttää mihin vaan, kakkujen täytteisiin, pikkuleipien väliin, kääretorttuihin jne. Suurimmassa osassa ohjeista, mitä löysin, oli tahna valmistettu vesihauteessa. Jossain oli kuitenkin saatu tahna onnistumaan ihan vaan kattilassa ilman mitään hauteita. Kokeilin itse samalla tavalla, ja hyvin onnistu. Liekö sillä sitten väliä miten sen tekee, kun hyvää tulee...

2 sitruunaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
75-100 g margariinia tai voita

Vatkaa sähkövatkaimella kananmunat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sitruunankuoriraaste ja mehu vähitellen. Siirrä kattila levylle ja vaihda sähkövatkain vispilään. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos paksuuntuu. Älä anna kiehua! Tämä kesti itselläni reilut 15 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja lisää paloiteltu rasva.  
Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa tiiviissä astiassa. Lemon curd säilyy n.2 viikkoa, sikäli kun sitä ei hipistele parempiin suihin. Nimittäin ainakin mun makuun tämä on niin hyvää, että voisin syödä tätä purkillisen sellaisenaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti