Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros. Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu!
Pellillinen
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl piimää tai maitoa
1 muna
500 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
reilusti mustikoita
Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.
Maistuis tännekin! Herrrkullisen näköinen! Kiitos voikkarista, syöty on vaikkei vieraita juuri ollutkaan.=) Oisitpa nähny millaisia lohkareita sitä itte siitä syötiin sitten, huh.=)
VastaaPoistaHerkullisen näköistä ja pellillinen on nyt uunissa! :)
VastaaPoistaHei, oli niin hyvää, että laitoin itsellekin ohjeen ylös.
VastaaPoistaTehnyt jo 4 kertaa, tästä tulee vakkariohje mulle juhliin.
VastaaPoistaMukavaa, että ohje on muillekin hyödyllinen ja tykätty!
PoistaAivan taivaalisen hyvää tuli. Nam! Rahkaa ei tosin ollut noin paljoa, niin laitoin rahkan ja kermaviilin.
VastaaPoistaTätä aion tehdä heti huomenna :) Tosin jäin miettimään tuota paistoaikaa, 20min kuulostaa tosi lyhyelle ajalle kyllä..?
VastaaPoistaUuneissa on tietysti eroja, mutta luulisin, että tämä paistuu alle puoleen tuntiin joka tapauksessa. Paistele, kunnes näyttää sopivan kypsältä :)
PoistaMoinen tupsahti just uunista ku piti saaja pakkaseen tillaa mustikoilta.:) (seliseli, makianhimo...)
VastaaPoistaHyvä ohje. Korvasin pohjan piimän tilkalla maitoa ja maitorahka purkilla kun niitä piisasi. Linkkasin tämän omalle pinterest sivulleni, jotta ei pääse resepti hukkumaan. :D Ihanaa sunnuntai päivän jatkoa ja alkavaa joulukuuta.
VastaaPoistaTodella maukasta :) korvasin vehnäjauhot kaurahiutaleilla ja maissijauhoilla. Näin koko perhe pystyy syömään kun on tuota keliakiaa.
VastaaPoistaUunisssa :)
VastaaPoistaGluteenittomana tietysti...vähän kaurajauhoja ja muutoin gluteenittomia jauhoja.
Mustikan kaveriksi vadelmia.
Katsotaan mikä on lopputulos :)
Kiitos tästä ohjeesta! Tätä olen nyt pari kertaa tehnyt ja hyvää on.
VastaaPoistaOnnistui myös niin etten ottanut 1/3 taikinaa sivuun mur useista varten, vaan tein koko jauho satsista taikinan. Vasta kun työnsin uuniin, huomasin "vahingon". Mutta siitä huolimatta tuli todella hyvää piirakkaa😊
Nesteenä olen käyttänyt 1dl maitojauhe ja 1dl kermaviiliä.
Voihan ennakoiva tekstin syöttö 😅
VastaaPoistaEn siis ottanut taikinaa sivuun muruseosta varten.
Voihan ennakoiva tekstin syöttö 😅
VastaaPoistaEn siis ottanut taikinaa sivuun muruseosta varten.
Kiitos tästä ohjeesta! Tätä olen nyt pari kertaa tehnyt ja hyvää on.
VastaaPoistaOnnistui myös niin etten ottanut 1/3 taikinaa sivuun mur useista varten, vaan tein koko jauho satsista taikinan. Vasta kun työnsin uuniin, huomasin "vahingon". Mutta siitä huolimatta tuli todella hyvää piirakkaa😊
Nesteenä olen käyttänyt 1dl maitojauhe ja 1dl kermaviiliä.
Superihana ohje! Vadelmilla tein ja tuli oikein hyvää!!
VastaaPoistaUunissa����
VastaaPoistaTein töissä ja oli hyvää. Laitoin tosin vain mustikoita ja vadelmia. Tänään kokeiluun mustikk ja lakka��
VastaaPoistaVoiskohan vaihtaa osan rahkasta kermaviiliin?
VastaaPoistaJos joku vielä ihmettelee samaa; kyllä voi!
PoistaIhan törkyhyvää!! Tein mustikalla ja vadelmalla, muruseokseen lisäsin vähän kardemummaa 😍
VastaaPoistaTaivaallisen hyvää .Tein vadelmista ja mustikoista Vanilja rahkaa tuli tosi hyvä seos.
VastaaPoistaMitä margariinia käytätte?
VastaaPoistaHyvää on. Teen jo toisen piirakan viikon sisällä. Nopeasti häviää 😊
VastaaPoistaVoiko pakastaa?
VastaaPoista