Siirry pääsisältöön

Mustikka-rahkapiirakka


Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu!

Pellillinen
250 g margariinia
8 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl piimää tai maitoa
1 muna

500 g rahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna

reilusti mustikoita

Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Kommentit

  1. Maistuis tännekin! Herrrkullisen näköinen! Kiitos voikkarista, syöty on vaikkei vieraita juuri ollutkaan.=) Oisitpa nähny millaisia lohkareita sitä itte siitä syötiin sitten, huh.=)

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä ja pellillinen on nyt uunissa! :)

    VastaaPoista
  3. Hei, oli niin hyvää, että laitoin itsellekin ohjeen ylös.

    VastaaPoista
  4. Tehnyt jo 4 kertaa, tästä tulee vakkariohje mulle juhliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että ohje on muillekin hyödyllinen ja tykätty!

      Poista
  5. Aivan taivaalisen hyvää tuli. Nam! Rahkaa ei tosin ollut noin paljoa, niin laitoin rahkan ja kermaviilin.

    VastaaPoista
  6. Tätä aion tehdä heti huomenna :) Tosin jäin miettimään tuota paistoaikaa, 20min kuulostaa tosi lyhyelle ajalle kyllä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uuneissa on tietysti eroja, mutta luulisin, että tämä paistuu alle puoleen tuntiin joka tapauksessa. Paistele, kunnes näyttää sopivan kypsältä :)

      Poista
  7. Moinen tupsahti just uunista ku piti saaja pakkaseen tillaa mustikoilta.:) (seliseli, makianhimo...)

    VastaaPoista
  8. Hyvä ohje. Korvasin pohjan piimän tilkalla maitoa ja maitorahka purkilla kun niitä piisasi. Linkkasin tämän omalle pinterest sivulleni, jotta ei pääse resepti hukkumaan. :D Ihanaa sunnuntai päivän jatkoa ja alkavaa joulukuuta.

    VastaaPoista
  9. Todella maukasta :) korvasin vehnäjauhot kaurahiutaleilla ja maissijauhoilla. Näin koko perhe pystyy syömään kun on tuota keliakiaa.

    VastaaPoista
  10. Uunisssa :)
    Gluteenittomana tietysti...vähän kaurajauhoja ja muutoin gluteenittomia jauhoja.
    Mustikan kaveriksi vadelmia.
    Katsotaan mikä on lopputulos :)

    VastaaPoista
  11. Kiitos tästä ohjeesta! Tätä olen nyt pari kertaa tehnyt ja hyvää on.
    Onnistui myös niin etten ottanut 1/3 taikinaa sivuun mur useista varten, vaan tein koko jauho satsista taikinan. Vasta kun työnsin uuniin, huomasin "vahingon". Mutta siitä huolimatta tuli todella hyvää piirakkaa😊
    Nesteenä olen käyttänyt 1dl maitojauhe ja 1dl kermaviiliä.

    VastaaPoista
  12. Voihan ennakoiva tekstin syöttö 😅
    En siis ottanut taikinaa sivuun muruseosta varten.

    VastaaPoista
  13. Voihan ennakoiva tekstin syöttö 😅
    En siis ottanut taikinaa sivuun muruseosta varten.

    VastaaPoista
  14. Kiitos tästä ohjeesta! Tätä olen nyt pari kertaa tehnyt ja hyvää on.
    Onnistui myös niin etten ottanut 1/3 taikinaa sivuun mur useista varten, vaan tein koko jauho satsista taikinan. Vasta kun työnsin uuniin, huomasin "vahingon". Mutta siitä huolimatta tuli todella hyvää piirakkaa😊
    Nesteenä olen käyttänyt 1dl maitojauhe ja 1dl kermaviiliä.

    VastaaPoista
  15. Superihana ohje! Vadelmilla tein ja tuli oikein hyvää!!

    VastaaPoista
  16. Tein töissä ja oli hyvää. Laitoin tosin vain mustikoita ja vadelmia. Tänään kokeiluun mustikk ja lakka��

    VastaaPoista
  17. Voiskohan vaihtaa osan rahkasta kermaviiliin?

    VastaaPoista
  18. Ihan törkyhyvää!! Tein mustikalla ja vadelmalla, muruseokseen lisäsin vähän kardemummaa 😍

    VastaaPoista
  19. Taivaallisen hyvää .Tein vadelmista ja mustikoista Vanilja rahkaa tuli tosi hyvä seos.

    VastaaPoista
  20. Hyvää on. Teen jo toisen piirakan viikon sisällä. Nopeasti häviää 😊

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenää...

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan ...