20. heinäkuuta 2010

Omenapiirakka

 
Tämä on aika perusomppupiirakkaa, mutta hirvittävän hyvää varsinkin lämpimänä vaniljakastikkeen kera...


Halkaisijaltaan n. 24 cm vuokaan
200 g margariinia
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
3 rkl maitoa tai kermaa
1 tl leivinjauhetta
3-4 omenaa
kanelia
sokeria


Lisää sulaan margariinin sokerit ja vehnäjauho, nypi murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n.2 dl. Lisää lopputaikinaan muna, maito ja leivinjauhe. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Lado päälle omenaviipaleita, ripottele päälle kanelia ja sokeria ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa noin 30 min tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti