Siirry pääsisältöön

Mystiset pikkuleivät ja kakkuloisia

Eksyin arkistoihin kaivelemaan postaamattomia leivonnaiskuvia. Tuloksena miljoona kuvaa ilman reseptiä. Pitäisi ehkä ottaa opiksi, mutta epämääräiset, kirjoittamattomat kokeilut ovat niin iso osa tätä omaa sivuharrastuksen sivuharrastus-leivontahästäystä, etten elättele kovin suuria toiveita. Joskus kuitenkin harmittaa, nimittäin...


...tällaisia pikkuleipiä tein ennen joulua. Muistan näiden olleen hirvittävän hyviä ja makuraadin mieleen. Harmitus vain, että ohje on jossain hukassa tai sitten ei sielläkään. Parhaat tulokset kun tulevat usein jotain ohjetta mututuntumalla soveltaen ilman, että kokeiluja kirjoittaa ylös. Mutta näiden reseptin metsästän vielä joskus. Sen verran muistan, että näissä oli sitruunaa ja kanelia, hmmm...


Valkosuklaa-mangojuustokakku, joka tais mennä ristiäispöytää koristamaan. Ohje löytyy linkin takaa.


Perustäytekakku omaan kahvipöytään siskon synttärikaakuks.

Kommentit

  1. heiii oon aina tienny, että oot jonkinlainen jauhopeukalo, mutta että ihan huippuosaaja! huhhuh. Omat kärähtäneen sämpylät alkaa tuntua vieläkin mauttomammalta kuin vielä hetki sitten..;)
    Mutta tosta mutu-tuntumasta leipomisessa oon kyllä samaa mieltä.:) On lisäksi paljon mielekkäämpää kun ei tartte noudattaa reseptiä ihan kirjaimellisesti. Sitä vois verrata vaikka umpihangella hiihtämiseen: "joka ladulla kulkee on ladun vanki, vapaa on vain umpihanki!" :D

    VastaaPoista
  2. Haa tuossapa (hankilausahuksessa) mulle uus elämänviisaus kaikkien edellisten jatkoksi, kiitos! :D

    VastaaPoista
  3. Kaunis koristus valkosuklaa-mangojuustokakussa! Kunpa tulis jotai juhlaa omassa talossa, että sais hyvän syyn tilata sulta joku mainio kakku.=)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R