4. helmikuuta 2012

Valkosuklaa-mangojuustokakku


Mangojuustokakun reseptejä on netti pullollaan, tässä yks valkosuklainen versio, jota kokeilin joskus johonkin illanistujaisjutskaan muistaakseni. Mango ja valkosuklaa ne yhteen soppii, tää oli hyvää kuten arvata saattaa. Sitä paitsi jo tuo mangon keltaisuus saa suupielet hippusen ylemmäs, kerrassaan piristävän värinen ja tuo mieleen kesän.

24 cm vuokaan
400 g  Digestive-keksejä
100 g margariinia 
½ tl öljyä

3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
450 g vaniljarahkaa
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 prk mangososetta

Murskaa keksit hienoksi muruksi ja lisää sulatettu margariini. Painele seos kevyesti öljyttyyn irtopohjavuokaan. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää vaahtoon rahka ja sulatettu valkosuklaa sekä kuumaan veteen liotettu liivate. Kaada pohjan päälle vuokaan ja anna hyytyä. Levitä hyytyneen täytteen päälle mangosose ja koristele halutessasi.

5 kommenttia:

  1. namm,minkähän tuota keksis juhlan aiheeksi että vois kokeilla?Miia

    VastaaPoista
  2. Tein tämmösen meijän mökkireissulle mukaan ja kyllä teki kauppansa, että kiitosta vaan ohojeesta! Ihan tervetullutta vaihtelua suklaisille.. -niina

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kakku on parasta pakastamattomana, mutta pakastaakin voi. Mielestäni maku ei pakastuksessa kärsi, rakenne sen sijaan voi vähän muuttua varsinkin pitkään pakastettaessa. Pakastettu kakku kannattaa sulattaa hitaasti jääkaapissa ja jos mahdollista, mangosose jättää pakastamatta ja levittää kakun päälle vasta tarjoilupäivänä.

      Poista