31. lokakuuta 2011

Koristellut vaahtokarkit ja uunissa paahdetut toverinsa


Vaikkapa lasten synttärijuhlissa kauppansa tekevät varmasti koristellut vaahtokarkit. Sulata suklaata, kasta vaahtokarkit siinä ja ripottele päälle nonparelleja, stösseleitä, suklaarouhetta...

Edellinen kuva on vanha, tuoreempi kehno räpsy vie viimeviikkoisen syysloman tunnelmiin:

 

Päältä rapea, sisältä pehmeä, tulikuuma ja venyvä: mikään ei voita aidon tulen ääressä nuotiolla tai takassa tikunnokassa paahdettua vaahtokarkkia. Aina ei kuitenkaan pääse nuotiolle, eikä keittiön lattialle kehtaa notskia sytyttää. Tuikkukin on niiiin hidas ja tehoton paahtaja. Tällaisena epätoivon iltana ei muuta kuin googl googl ja tulos tämä: Otetaan ensin puoli kiloa voita -blogin ohje. Jippi-ja-huu! Vaahtokarkkeja nimittäin voi paahtaa näinkin:

Ota pala foliota ja levitä ritilän päälle. Öljyä folio kevyesti esimerkiksi muutamalla auringonkukkaöljypisaralla. Asettele foliolle vaahtokarkkeja. Laita 225 asteisen uunin keskitasolle grillivastuksen alle 2-5 minuutiksi. Kutsu perhe ja naapurit koolle ihailemaan uunissa tapahtuvaa jännitysnäytelmää (sikäli kuin uunin valo on terve ja toimintakuntoinen): ne paisuvat, muuttuvat kullanruskeiksi, ne paahtuvat! Ota ritilä uunista todetaksesi, että ne myös maistuvat. Slurpsnam.

Nämä eivät voita nuotiotikkupaahdettuja, mutta tulevat hyvänä kakkosena!

1 kommentti:

  1. Onpa kyllä niin herkun näköisiä, että noitahan vois seuraaviin lasten synttäreihin tehdä. =) noita kasta suklaaseen -juttuja, ne kuulostaa hyvältä.=)

    VastaaPoista