Porkkanapiirakkaa tulee tehtyä liian harvoin ja ehkä siksi se maistuukin niin hyvälle kun sitä tekee. Tämä piirakka sai alkunsa jääkaapissa päiviä kököttäneestä Mascarpone-purkista. Pakkohan sille oli viimein jotain käyttöä keksiä kun parasta ennen -päiväys lähestyi lähestymistään. Piirakan pohja Kermaruusulta.
Pohja
5 kananmunaa5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus
1 prk Mascarponea
125 g voita
ripaus suolaa
5 tl vaniljasokeria
n.400 g tomusokeria
Koristeluun
pähkinä- tai mantelirouhetta
Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.
OMOMOMOMOM<3 Porkkanapiirakka on kyllä yks mun lempparileivoksista :p Mulla on siihen huippuohje ja voisin vaihtelun vuoksi kokeilla myös tätä ohjetta :p saa nähdä onko tästä ohjeesta kilpalijaksi :p ?
VastaaPoistaAijai nami! Porkkanapiirakka on mitä suurinta herkkua! En oo vaan vamaan muutamaan vuoteen tehnyt sitä. Tätähän vois kokeilla tällä ohjeisella.=)
VastaaPoistaAnonyymi: Jos tiiät paremman ohjeen, niin minäki otan sen ilomielin vastaan, testiin tietysti ja vertailuun! ;)
VastaaPoistaLauantain juhliin tein porkkanapiirakkaa. Tämä on hyvä ohje -pohjasta tulee tooosi paksu ja päällinen ei oo liian makiaa. Tää blogi on niin hyvä! Niin nopiaa ja vaivatonta hakia täältä jo valmiiksi testatut reseptit, eikä tartte tuntitolkulla nettiä selailla. Että kiitos vaan taas! :)
VastaaPoistaniina