Siirry pääsisältöön

Mehevän muheva porkkanapiirakka


Porkkanapiirakkaa tulee tehtyä liian harvoin ja ehkä siksi se maistuukin niin hyvälle kun sitä tekee. Tämä piirakka sai alkunsa jääkaapissa päiviä kököttäneestä Mascarpone-purkista. Pakkohan sille oli viimein jotain käyttöä keksiä kun parasta ennen -päiväys lähestyi lähestymistään.  Piirakan pohja Kermaruusulta.

Pohja
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä
7 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus
1 prk Mascarponea
125 g voita
ripaus suolaa
5 tl vaniljasokeria
n.400 g tomusokeria

Koristeluun
pähkinä- tai mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa n.20 min.

Anna voin ja tuorejuuston lämmetä huoneenlämmössä pehmeäksi. Sekoita täytteen aineet hyvin yhteen vatkaimella, jotta tuorejuuston köntsät tasoittuvat. Älä kuitenkaan vaahdota. Levitä täyte vielä vähän lämpimän pohjan päälle ja ripottele päälle pähkinä- tai mantelirouhetta.

Kommentit

  1. OMOMOMOMOM<3 Porkkanapiirakka on kyllä yks mun lempparileivoksista :p Mulla on siihen huippuohje ja voisin vaihtelun vuoksi kokeilla myös tätä ohjetta :p saa nähdä onko tästä ohjeesta kilpalijaksi :p ?

    VastaaPoista
  2. Aijai nami! Porkkanapiirakka on mitä suurinta herkkua! En oo vaan vamaan muutamaan vuoteen tehnyt sitä. Tätähän vois kokeilla tällä ohjeisella.=)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi: Jos tiiät paremman ohjeen, niin minäki otan sen ilomielin vastaan, testiin tietysti ja vertailuun! ;)

    VastaaPoista
  4. Lauantain juhliin tein porkkanapiirakkaa. Tämä on hyvä ohje -pohjasta tulee tooosi paksu ja päällinen ei oo liian makiaa. Tää blogi on niin hyvä! Niin nopiaa ja vaivatonta hakia täältä jo valmiiksi testatut reseptit, eikä tartte tuntitolkulla nettiä selailla. Että kiitos vaan taas! :)
    niina

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenää...

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan ...