Hidas on päivittelijä, syksypäivät valuvat yksi kerrallaan ohi nopeammin kuin ehtii tajuta. Elosyys...loka...marrasj o u l u. Hui! Päivitystä oottas koneen uumenissa jotain perusjuttuja, ja testilista ois täynnä kaikkea mahollista: jotain ompuista, puolukoista, herkkusienistä... Leipäohjeitaki on varmaan miljoona oottamassa tekijäänsä! Mutta ehkä joskus kun päivään ilmestyy ne kaivatut kymmenen värkkäystuntia lisää.
Se siitä päivittelystä, itse asiaan eli päivittelyyn: tässä peruskääretorttu, jonka ohje puuttuu blogista. Kääretortut kun yleensä tulee rullailtua suoraan pakastimeen, eikä pakastimesta kaivetusta ikinä muista ottaa minkäänlaista blogiräpsyä. Tämä torttu päätyi kihlajaisten gluteenittomaksi tarjottavaksi.
Pohja
5 munaa
2 dl sokeria
100g perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
( 1 rkl tummaa kaakaojauhetta)
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, valkeaksi vaahdoksi. Siivilöi sekaan keskenään yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä pellille ja paista 180 asteessa 8-10 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille.
Tässä täytteenä perushillo, päällä pursotukset laktoositonta vispiä ja koristeet gluteenitonta-laktoositonta Brunbergin tummaa.
Masentunut peruspurso ja eksyneitä suklaahippuja.
Kommentit
Lähetä kommentti