Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku II


Pikkuleipien kanssa samoihin häihin tein myös satsin juustokakkuja. Kuva pakkaushulinasta kuljetusalustalta. Yhenlainen valkosuklaa-mustikkajuustokakun ohje on jo blogissa, mutta tässä sovellus, hyvää tämäkin!

24 cm vuokaan
n.300 g vaaleita vaniljatäytekeksejä
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
250 g mascarpone-juustoa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
n.1,5 rkl vettä

4-5 dl mustikoita
1,25 dl hyytelösokeria
2,5 dl vettä
tilkka tummaa mehutiivistettä (esim. mustaherukkamehua)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Öljyä paperi ja vuoan reunat kevyesti, tämä helpottaa kakun irrotusta. Murskaa keksit muruksi, kaada sekaan rasvasula ja painele seos vuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.

Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi. Yhdistä vaahdot keskenään ja lisää joukkoon mascarpone. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa välillä sekoittaen. Jätä yksi pala koristelua varten. Lisää suklaasula täytteen joukkoon. Liuota kylmässä vedessä liotetut liivatteet kiehuvan kuumaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Kaada hyytyneen täytteen päälle mustikat. Kiehauta vesi kattilassa, lisää sekaan hyytelösokeri ja keitä kirkkaaksi liemeksi. Lisää mehu. Anna jäähtyä hetki ja kaada nopeasti mustikoiden päälle. Anna hyytyä. Valmis kakku ei välttämättä koristelua kaipaa, mutta valkosuklaalla saa halutessaan helposti kakkuun vähän ilmettä.

Tein samaisiin häihin myös suklaisia kakkuja ja laktoositon-gluteeniton -versiot. Niistä myöhemmin, heti kun ehdin päivitellä. :)

Kommentit

  1. Ja tämä kanssa! Njamskis maiskis, tälläkin kakulla oli ystäviä häissä paljon! Sun kakut oli kyllä suosittuja. Ja onneks jäi häiden jälkeenki meidänki massutettavaksi jonkin verran. Ei menny hukkaan, vaan hyviin suihin.=)

    VastaaPoista
  2. Eli lopulta kaikki meni eikä mittään jääny, siis tavoitteeseen päästiin. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R