14. marraskuuta 2010

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku



Tämä on kans isäinpäivän (vai isäNpäivän?) herkku. Siihen päästään käsiksi kun saahaan pappaa, isää ja appea juhlimaan tulevia kylään. Kakku kannattaa tehdä tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Valkosuklaan maku nimittäin tulee esiin vasta kun kakku on saanut maustua kunnolla. Täytettä maistellessaan ei siis kannata ihmetellä, jos valkosuklaa ei maistu tarpeeksi, seuraavana päivänä maku on jo aivan toinen... Ohjetta otin useasta blogista, mutta loppujenlopuksi väänsin oman version, joka meni kutakuinkin näin:

Halkaisijaltaan 27 cm:n vuokaan
400 g Digestive-keksejä
125 g margariinia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g valkosuklaata
4 dl Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl kermaa
ripaus vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
4 dl mustikoita
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Hienonna keksit muruksi. Sulata margariini, yhdistä kekseihin ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sulata valkosuklaa. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi eri astioissa. Yhdistä notkistettu tuorejuusto vaniljavaahtoon. Vaniljavaahtoa ei voi vatkata liikaa, joten tuorejuusto on helppo vatkata sekaan sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kermavaahto ja sula suklaa. Mausta tarpeen mukaan vaniljasokerilla. Lisää joukkoon liivatelehdet, kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Ripottele hyytyneen täytteen päälle jäiset mustikat. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta uudestaan. Jäähdytä hetki ja valuta mustikoiden päälle. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti