Siirry pääsisältöön

Valkosuklaa-mustikkajuustokakku



Tämä on kans isäinpäivän (vai isäNpäivän?) herkku. Siihen päästään käsiksi kun saahaan pappaa, isää ja appea juhlimaan tulevia kylään. Kakku kannattaa tehdä tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Valkosuklaan maku nimittäin tulee esiin vasta kun kakku on saanut maustua kunnolla. Täytettä maistellessaan ei siis kannata ihmetellä, jos valkosuklaa ei maistu tarpeeksi, seuraavana päivänä maku on jo aivan toinen... Ohjetta otin useasta blogista, mutta loppujenlopuksi väänsin oman version, joka meni kutakuinkin näin:

Halkaisijaltaan 27 cm:n vuokaan
400 g Digestive-keksejä
125 g margariinia
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g valkosuklaata
4 dl Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2,5 dl kermaa
ripaus vaniljasokeria
6 liivatelehteä
tilkka vettä
4 dl mustikoita
3 dl vettä
1,5 dl hyytelösokeria

Hienonna keksit muruksi. Sulata margariini, yhdistä kekseihin ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Sulata valkosuklaa. Vatkaa vaniljakastike ja kerma vaahdoksi eri astioissa. Yhdistä notkistettu tuorejuusto vaniljavaahtoon. Vaniljavaahtoa ei voi vatkata liikaa, joten tuorejuusto on helppo vatkata sekaan sähkövatkaimella. Lisää joukkoon kermavaahto ja sula suklaa. Mausta tarpeen mukaan vaniljasokerilla. Lisää joukkoon liivatelehdet, kaada keksipohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti.

Ripottele hyytyneen täytteen päälle jäiset mustikat. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kiehauta uudestaan. Jäähdytä hetki ja valuta mustikoiden päälle. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R