Siirry pääsisältöön

Laskiaiskranssi


Tämän vuoden ensimmäinen päivitys tulee blogilaiskiaiselta asiaan kuuluvalla tavalla vasta helmikuussa. Laskiainen sai kuitenkin laiskiaisenkin terästäytymään: se ei tuu ilman laskiaispullaa. Äiti tekee maailman pyöreimmät pikkupullat, joten jätin niiden teon sille. Sen sijaan kokeilin itse jotain muuta.

Ylläolevan näköisen pullasen saa tehtyä seuraavia ohjeita noudattamalla:

1. Tarkista, että kotoa löytyy pullataikinaan tarvittavat ainekset, paistonkestävää hilloa/marmeladia ja vispi-/kuohukermaa. Jos ei ja pullanhimo ei saa kauppaan asti, luovuta.
2. Tee pullataikina. Ohje vielä seuraavankin linkin takana täällä. Yhteen kranssiin riittää puolikas taikina. Minikranssiin vaikka neljäsosa. Soveltaa saa.
3. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle hilloa ja kääri rullaksi.
4. Leikkaa rullasta n.2 cm levyisiä paloja. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin vierekkäin pellille. Pyöreän muodon aikaansaamiseksi voit rakennusvaiheessa käyttää apuna vaikkapa murokulhoa tai lautasta alassuin kranssin keskelle käännettynä.
5. Laita uuni lämpenemään vajaaseen 200 asteeseen ja anna kranssin kohota sen aikaa.
6. Paista kranssi ja anna sen jäähtyä.
7. Vatkaa vispi-/kuohukerma vaahdoksi ja pursottele kranssin päälle. Koristele halutessasi vaikkapa Marianne-rouheella.
 
9. Tämä vaihe on pakollinen ennen viimeiseen vaiheeseen siirtymistä: Painu mäkeen. Viiletä vähintään kerran pulkalla tahi liukurilla tahi takapuolellasi alas.
10. Syö pullaa!

Kommentit

  1. Rahkarieskan ohjetta tulin hakemaan ja jumituin tähän. Taiettiin lähtä vähän liian aikasin mummulasta kotiin lauantaina. :D Herrrkullisen näkönen laiskiainen! niina

    VastaaPoista
  2. Aijai, nam! Mäen korkeudenhan ei sitten tartte olla missään suhteessa syödyn pullapalasen kokoon?

    VastaaPoista
  3. Oispa muuten kiva jos joku ehtis joskus kokeilla niitä kuuluisia macaroneja että onko ne hyvejä, ja jos on niin bloggailis tänne semmosen testatun ohjeen.. :) miia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. List-list-listalla on..... Ehkä kolmen kilometrin ja neljänsadankolmenkymmenenkolmen metrin kohdalla.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R