10. helmikuuta 2013

Laskiaiskranssi


Tämän vuoden ensimmäinen päivitys tulee blogilaiskiaiselta asiaan kuuluvalla tavalla vasta helmikuussa. Laskiainen sai kuitenkin laiskiaisenkin terästäytymään: se ei tuu ilman laskiaispullaa. Äiti tekee maailman pyöreimmät pikkupullat, joten jätin niiden teon sille. Sen sijaan kokeilin itse jotain muuta.

Ylläolevan näköisen pullasen saa tehtyä seuraavia ohjeita noudattamalla:

1. Tarkista, että kotoa löytyy pullataikinaan tarvittavat ainekset, paistonkestävää hilloa/marmeladia ja vispi-/kuohukermaa. Jos ei ja pullanhimo ei saa kauppaan asti, luovuta.
2. Tee pullataikina. Ohje vielä seuraavankin linkin takana täällä. Yhteen kranssiin riittää puolikas taikina. Minikranssiin vaikka neljäsosa. Soveltaa saa.
3. Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle hilloa ja kääri rullaksi.
4. Leikkaa rullasta n.2 cm levyisiä paloja. Asettele palat leikkauspinta ylöspäin vierekkäin pellille. Pyöreän muodon aikaansaamiseksi voit rakennusvaiheessa käyttää apuna vaikkapa murokulhoa tai lautasta alassuin kranssin keskelle käännettynä.
5. Laita uuni lämpenemään vajaaseen 200 asteeseen ja anna kranssin kohota sen aikaa.
6. Paista kranssi ja anna sen jäähtyä.
7. Vatkaa vispi-/kuohukerma vaahdoksi ja pursottele kranssin päälle. Koristele halutessasi vaikkapa Marianne-rouheella.
 
9. Tämä vaihe on pakollinen ennen viimeiseen vaiheeseen siirtymistä: Painu mäkeen. Viiletä vähintään kerran pulkalla tahi liukurilla tahi takapuolellasi alas.
10. Syö pullaa!

5 kommenttia:

 1. Rahkarieskan ohjetta tulin hakemaan ja jumituin tähän. Taiettiin lähtä vähän liian aikasin mummulasta kotiin lauantaina. :D Herrrkullisen näkönen laiskiainen! niina

  VastaaPoista
 2. Aijai, nam! Mäen korkeudenhan ei sitten tartte olla missään suhteessa syödyn pullapalasen kokoon?

  VastaaPoista
 3. Oispa muuten kiva jos joku ehtis joskus kokeilla niitä kuuluisia macaroneja että onko ne hyvejä, ja jos on niin bloggailis tänne semmosen testatun ohjeen.. :) miia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. List-list-listalla on..... Ehkä kolmen kilometrin ja neljänsadankolmenkymmenenkolmen metrin kohdalla.

   Poista