Siirry pääsisältöön

Triplasuklaamuffinssit


Kaikki painonvartijat silmät kiinni! Vuorossa on nimittäin täydennystä kaloripommi-osastoon. Yleensä kyseisen otsikon alle kuuluvat leivonnaiset kuuluvat myös herkullisimmat-osioon, joten pitäähän tämäkin resepti jakaa. Resepti on omasta hatusta heitetty, eikä otsikko näin ollen puhu palturia: näissä muffinsseissa on suklaata taikinassa, sisuksissa ja koristeena päällä. Ai että överiksi meni? Outo käsite minulle, kun ollaan keittiössä ja leivotaan suttalaasta.

Ohjeen suklaalaatuja voi vaihdella mielensä mukaan. Kermana käytin purkin pohjalle jäänyttä vispiä, kuohu ois tietty parasta, mutta hätätilassa maitokin käy.

12 kpl
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl sulaa margariinia
1 dl kermaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g maitosuklaata
100 g Daim-suklaata

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota maitosuklaasta 12 palaa erilleen, sulata loppuosa ja lisää vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa varovasti sekoittaen. Annostele valmis taikina muffinssivuokiin tai -pellille. Paina jokaisen muffinssin päälle suklaapala. Jätä pala pinnallen näkyviin. Taikina imaisee sen paistuessaan sisäänsä ja muffinssi saa suklaisen sydämen, joka jää muffinssin keskelle eikä valu vuoan pohjalle sormien sotkijaksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.12 min.

Rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaata juuri uunista otettujen, vielä lämpimien muffinssien päälle. Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile. 


Suttalatalatalalaa.

Kommentit

  1. Voi nami! Mun on pakko kokeilla näitä joskus! :)

    VastaaPoista
  2. Mullon ollu ongelmia päästä sun sivulle, nyt selvis mistä se johtuu! Joku automaattinen kaloripomminlukulukko suklaata rakastaville ähmäteille? ONNEKSI leivontakaappi on tyhjä suklaasta (miksihän?), joten on tyydyttävä silmänruokaan. Nam!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R