15. lokakuuta 2012

Kukkakaali-parsakaalisalaatti kera pekonin


Tähän salaattireseptiin törmäsin siskon kahvipöydän ääressä. Resepti meni testiin vielä kotonakin, eikä varmasti jäänyt pelkäksi testikerraksi. Mun ensimmäinen ajatus ainesosaluetteloa kuunnellessani oli: "Ai, majoneesilla ja pekonilla pilataan kukkakaalin ja parsakaalin loistavat maut?" Jälleen kerran ennakko-odotukset sai heittää romukoppaan, sillä näiden makuyhdistelmä on vallan loistava! Kotona yksi maistelija totesi, ettei hänen suhteensa parsakaaliin ole kummoinen, mutta maistettuaan tuli toisiin aatoksiin: "Ei mutta, tähänhän se sopii!" Kokeilkaa tätä ihmeessä, reseptikin on niin helppo, ettei helpommasta väliä.

ainesten suhde jotakuinkin näin:
200 g parsakaalta (punnittu kantoineen)
450 g kukkakaalta (punnittu kantoineen)
140 g pekonia
100 g majoneesia

Silppua pekoni ja paista kypsäksi. Pilko kaalit sopiviksi paloiksi. Anna pekonin jäähtyä hieman ja sekoita sen joukkoon majoneesi. Lisää kaalten joukkoon. Valmis salaatti paranee maustuessaan, joten valmistuksen voi ajoittaa ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.


Vielä lokakuussakin vihertää kun pistää parsakaaleillen.

4 kommenttia:

 1. Hm..mielenkiintoinen yhdistelmä.=) Mitäköhän puoliskoni tuumais, jos tuollaisen täräyttäis sen eteen, se ku on nii pekonin ystävä, mutta kaikenkarvaisten parsakaalien karttaja.=)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä niin mielenkiintoselta että on melkeen pakko pistää kokeiluun, joskus. :) Kaalit ON hyviä mutta että pekonin kanssa, hmm..
  Miia

  VastaaPoista
 3. Kokeilkaa ihmeessä, hyvvää on kaikesta epämääräisyydestä huolimatta! :) Tuota voi vähän muunnella laittamalla pekonin tilalle maustettua kanaa, majoneesin tilalle kreikkalaista salaatinkastiketta ja vielä viinirypäleitä ja punasipulia. Nam, seki on hyvää!
  Ja Laura, meillä oli tuota pekonijuttua jossain kaveriporukan illanistujaisissa joskus ja kaikki miehet loppujen lopuksi (kun empimisen jälkeen uskaltautuivat maistaan), tykkäs. Tai ainaki söivät kupin tyhjäksi :)
  niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on muunteluversio testaamatta, mutta maistettu ja hyväksi todettu on seki, kiitos vaan kisko!

   Ilmeisesti tuo parsa pelottaa miehiä, sitähän ei muuta täsmäasetta uhkaavien tilanteiden varalta käsveskaan sitte tarttiskaan ku puolikkaan parsakaalen. :D

   Poista