Siirry pääsisältöön

Kukkakaali-parsakaalisalaatti kera pekonin


Tähän salaattireseptiin törmäsin siskon kahvipöydän ääressä. Resepti meni testiin vielä kotonakin, eikä varmasti jäänyt pelkäksi testikerraksi. Mun ensimmäinen ajatus ainesosaluetteloa kuunnellessani oli: "Ai, majoneesilla ja pekonilla pilataan kukkakaalin ja parsakaalin loistavat maut?" Jälleen kerran ennakko-odotukset sai heittää romukoppaan, sillä näiden makuyhdistelmä on vallan loistava! Kotona yksi maistelija totesi, ettei hänen suhteensa parsakaaliin ole kummoinen, mutta maistettuaan tuli toisiin aatoksiin: "Ei mutta, tähänhän se sopii!" Kokeilkaa tätä ihmeessä, reseptikin on niin helppo, ettei helpommasta väliä.

ainesten suhde jotakuinkin näin:
200 g parsakaalta (punnittu kantoineen)
450 g kukkakaalta (punnittu kantoineen)
140 g pekonia
100 g majoneesia

Silppua pekoni ja paista kypsäksi. Pilko kaalit sopiviksi paloiksi. Anna pekonin jäähtyä hieman ja sekoita sen joukkoon majoneesi. Lisää kaalten joukkoon. Valmis salaatti paranee maustuessaan, joten valmistuksen voi ajoittaa ainakin muutamaa tuntia ennen tarjoilua.


Vielä lokakuussakin vihertää kun pistää parsakaaleillen.

Kommentit

  1. Hm..mielenkiintoinen yhdistelmä.=) Mitäköhän puoliskoni tuumais, jos tuollaisen täräyttäis sen eteen, se ku on nii pekonin ystävä, mutta kaikenkarvaisten parsakaalien karttaja.=)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa kyllä niin mielenkiintoselta että on melkeen pakko pistää kokeiluun, joskus. :) Kaalit ON hyviä mutta että pekonin kanssa, hmm..
    Miia

    VastaaPoista
  3. Kokeilkaa ihmeessä, hyvvää on kaikesta epämääräisyydestä huolimatta! :) Tuota voi vähän muunnella laittamalla pekonin tilalle maustettua kanaa, majoneesin tilalle kreikkalaista salaatinkastiketta ja vielä viinirypäleitä ja punasipulia. Nam, seki on hyvää!
    Ja Laura, meillä oli tuota pekonijuttua jossain kaveriporukan illanistujaisissa joskus ja kaikki miehet loppujen lopuksi (kun empimisen jälkeen uskaltautuivat maistaan), tykkäs. Tai ainaki söivät kupin tyhjäksi :)
    niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on muunteluversio testaamatta, mutta maistettu ja hyväksi todettu on seki, kiitos vaan kisko!

      Ilmeisesti tuo parsa pelottaa miehiä, sitähän ei muuta täsmäasetta uhkaavien tilanteiden varalta käsveskaan sitte tarttiskaan ku puolikkaan parsakaalen. :D

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R