29. helmikuuta 2012

Jäätelökakku


Joskus keskellä pimeintä kaamosta syötiin tämmöstä. Ainesosaluettelon perusteella on kai turha edes kysyä miltä tää maistu. Kaik män eikä mittä jääny!

n.200 g maitosuklaata
2 tl öljyä + ½ tl vuoan voiteluun
1,5 l jäätelöä
200 g Daim-suklaata

Öljyä vuoka kevyesti. Laita suklaa ja öljy kulhoon ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaa vuokaan ja vie pakkaseen viideksi minuutiksi. Jos suklaata laittaa liian paksusti, kakku on vaikea leikata. Jos sitä taas on liian ohut kerros, kakun irrottaminen ehjänä on astetta hankalampaa.

Levitä puolet jäätelöstä vuokaan. Rouhi Daim-suklaa ja ripottele väliin. Kasaa päälle vielä kerros jäätelöä. Tasoita ja anna pakastua.

5 kommenttia:

 1. Voi kääk, nyt just maistuis tuommonen! Mutta ei oo värkkejä, eikä viihi kävellen kauppaan, joten ei auta ku kuolata..
  niina

  VastaaPoista
 2. voi älkää, mää en uskaltanu kattoa ku yhellä silmällä tuota herkkukuvvaa, ainesosaluetteloa en taida ees vilkaista. :) t. isoin k

  VastaaPoista
 3. Pitäs kai laittaa joku varotusbanneri tuohon ylälaitaan aina ku etusivulla on aivojen herkkualuetta (mulla ainaki on semmonen!) liikaa aktivoivaa tavaraa... :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää yksinkertasesti syötävän hyvältä! :) Tosi kiva muutenki tämä sun blogi! Käyn aina tsekkaamassa että millon se Noora on päivittäny lissää herkullisia ohjeita. :-)

  -Riitta

  VastaaPoista
 5. Ja olikin kyllä herkkua!:) Kiva, että tästä on iloa muilleki, vaikka hidas oon päivittelemään ku tää on tämmönen sivuharrastuksen sivuharrastus kaiken muun aikaavievän jälkeen. Välillä on silti pakko päästä sotkemaan sormensa johonki taikinaan, liian pitkästä tauosta saa vierotusoireita... :)

  VastaaPoista