Isänpäivän kakku meinas jo läsähtää lättynä lattialle, mutta päätyipä pöytään kuitenkin. Ulkonäöllisistä seikoista sen verran, että päivän aiheena tällä kertaa hieno ruusupursotus ja kuinka se lätätään jääkaapin hyllynreunaan aamuhämärissä, aiheesta ei liene tarpeen sanoa enempää... Joka tapauksessa se on sanottava, että kakku oli hyvää, mikä kai on se itse tarkoitus.
Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;) Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenää...
Hienot tursotukset! Miia
VastaaPoistaHauskat ruusupursotukset, tuo kivaa ilmettä!
VastaaPoista