15. marraskuuta 2011

Appelsiini-suklaajuustokakku

 

Ulkonäkö ja kuvanlaatu ei  tainnut olla isänpäiväviikonlopun sana näissä leipomuksissa, mutta maku kai se tärkein. En oikeen ehtiny miettiä enkä osannu päättää, millasta kakkua isänpäivänä syötäs täytekakun lisäksi. Siksi ostelin kaupasta summanmutikassa aineksia ja lauantai-iltana kyhäsin niistä jotain, jonka arvelin maistuvan hyvältä. Jonninmoisen variaation tästä makuyhistelmästä vois vääntää jouluksi, parista suusta tais tullakin kommentti: "täähän maistuu ihan joululta!"

24 cm vuokaan
300 g sitruunatäytekeksejä
75 g margariinia
1 tl öljyä

2,5 dl vispikermaa
1 prk appelsiinituorejuustoa
3 liivatelehteä

2,5 dl vispikermaa
250 g maustamatonta rahkaa
200 g tummaa suklaata

Ohje sitä samaa peruskauraa: murusta keksit, sekoita rasvan kanssa ja painele kevyesti öljyttyyn vuokaan. Vatkaa kerma vaahdoksi, yhdistä appelsiinituorejuuston kanssa, lisää liivate ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä. Yhdistä vatkattuun kermaan rahka ja sula suklaa ja kaada täytteen päälle. Anna hyytyä ja koristele.

Vinkkinä: Suklaa jähmettää täytteen yllättävän nopeasti, joten suklaatäytteeseen kannattaa lisätä suklaa vasta juuri ennen vuokaan kaatamista, mikäli ei halua samannäköistä suhruista kakkuloista kuin ylläolevassa kuvassa. Kuvassa täytekerrosten paksuudetkin heittävät, oikeasti molempia täytteitä on suunnilleen saman verran. Itse hädissäni kaadoin puoliksi jähmettyneen suklaatäytteen vielä hyytymättömän appelsiinisen päälle, jolloin se ei levittynyt tasaisesti. Oppia ikä kaikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti