9. tammikuuta 2011

Valkosuklainen jäätelökakku


 Tämmöstä herkkua pikkuveljen synttäripäivänä. Ei tätä kyllä ihmismäisesti saanu leikattua, kun vuoka on niin hankalan mallinen, mutta hyväähän tämä oli, allekirjottaneen sokerihiiren mielestä ainakin, ai nams! Vähemmän kuviollisella vuoalla siis onnistuu helpommin ja taas silikonivuoka on parempi tähän hommaan. Oli muuten astetta vaikeampaa yrittää saada suklaa pysymään joka hyppyrin päällä, pää vuoassa kippoa pyöritellen, tais olla taas näky... Sitte ku suklaata oli suunnilleen joka kolosessa, pää kolmantena jalkana ulos ja systeemi jäätymään, ennen ku kaikki suklaa taas ehtis vuoan pohjalle. Säätöäkääntöävääntöä, mutta ihan hauskaa semmosta!

2 litran vuokaan
n.250 g valkosuklaata (jos helpompi vuoka, menee vähemmän)
2-3 tl ruokaöljyä + vähän vuoan voiteluun
2 l jäätelöä

Kinuskikastike
1,5 dl kuohukermaa
1,5 dl fariinisokeria

Voitele vuoka öljyllä, pullasuti on kätevä työkalu tähän. Laita suklaa ja öljy kulhoon ja sulata varovasti mikrossa välillä sekoitellen. Valuta suklaa vuokaan ja vie pakkaseen viideksi minuutiksi. Jos suklaata laittaa liian paksusti, kakku on vaikea leikata. Jos sitä taas on liian ohut kerros, kakun irrottaminen ehjänä on astetta hankalampaa.
Kinuskikastike kannattaa tehdä jo aiemmin valmiiksi. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan, anna kiehua pari minuuttia ja jäähdytä täysin kylmäksi. Näillä keleillä kattila vaan pihalle, niin nopeasti hoituu sekin.

Tämän vaiheen voi tehdä monella tapaa, mutta tässä mun tämänkertainen versio. Laita pohjalle kerros vaniljajäätelöä ja valuta päälle puolet kinuskikastikkeesta. Levitä päälle kerros mansikkajäätelöä ja (melkein kaikki) loput kinuskikastikkeesta. Peitä koko hoito vaniljajätskillä ja vie pakkaseen 4-6 tunniksi tai yön yli. Pakastimessa jäätyy hitaampaa, ulkona kun oli yli 20 astetta, niin parin tunnin jäädytys riitti. Ota ylijäänyt jäätelö, valuta päälle kinuskikastikkeen ja huolimattomasti rapatun suklaakupin jämät. Hipistele leipojan palkkio kaikessa hiljaisuudessa hitaasti nautiskellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti