Joku ilta sain ihme inspiraation kokeilla, vieläkö on yläasteen karjalanpiirakanrypytysopit muistissa. Opit ehkä, mutta taito ei oo pohojammaalaisella hallussa, se on kai jonku muun maakunnan mummojen heiniä tuo rypyttely. Karjalanpiirakallehan nuo kuitenkin maistu ja tekivät kauppansa.
Ruiskuori
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl sihtiruisjauhoja (osa vehnäjauhoja, jos haluaa helpommin käsiteltävän taikinan)
2 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
5,5 dl sihtiruisjauhoja (osa vehnäjauhoja, jos haluaa helpommin käsiteltävän taikinan)
Täyte
valmiiksi keitettyä riisipuuroa, johon lisätään kananmuna
valmiiksi keitettyä riisipuuroa, johon lisätään kananmuna
Voiteluun
50 g margariinia
1 dl maitoa
50 g margariinia
1 dl maitoa
Ohjeesta ei sen enempää kuin että paisto 275 asteessa n. 15 minuuttia. Voidellaan heti uunista tulleina margariini-maitoseoksella ja peitellään hyvin, jotta pysyvät pehmeinä.
Kommentit
Lähetä kommentti