Siirry pääsisältöön

Daim-valkosuklaakakku


Kuvassa se kuuluisa viimeinen kakkupala... Jos suttalasta ja makiasta tykkää, tykkää tästä kakusta. Reseptejä löytyy netistä tähän varmaan miljoona, tässä jonkunlainen versio. Ohje on tosi iso, sillä tulee paksu kakku isoon vuokaan. Puolittamalla täytteen (ja laittamalla pohjan määristä n. 3/4) saa 24 cm:n vuokaan kohtuupaksun kakun.

halkaisijaltaan 27 cm vuokaan
1 pkt (400 g) Digestive-keksejä
150 g margariinia
5 dl kermaa
500 g maitorahkaa
250 g valkosuklaata
2 isoa Daim -patukka
ripaus vaniljasokeria
8 liivatelehteä

Murusta keksit ja sulata rasva. Sekoita rasvasula keksimurun joukkoon ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään täytteen teon ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkon maitorahka. Murusta Daim karkeaksi muruksi ja sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää suklaat täytteeseen. Mausta vaniljasokerilla. Lisää vielä liivate ja kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä nelisen tuntia. Valkosuklaan maku tulee parhaiten esiin, jos antaa kakun olla yön yli kylmässä.

Kommentit

  1. Suuret kiitokset tästä, tuli kyllä niin herkullista! :)

    VastaaPoista
  2. Hoo ja kiitos vaan kiusauksesta, nyt meilläkin oottaa kakku jääkaapissa! :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenää...

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan ...