5 dl kaurahiutaleita, niitä oikeita isoja, ei pika-!
5 dl ruishiutaleita
1,5 dl kauraleseitä (ruisleseitä)
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl pähkinäsekoitusta (hassel-, saksan-, cashew- ja parapähkinöitä)
0,5 dl kuorittuja manteleita
(siemeniä: auringonkukan-, kurpitsan-, pinjan-...)
2 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa (+ muita mausteita)
1,5 dl rusinoita
(+kuivattuja hedelmiä, marjoja ym.)
Sekoita hunaja, oliiviöljy ja mausteet keskenään. Jos hunaja on jämäkkää, lämmitä seosta hiukan sekoittamisen helpottamiseksi. Paloittele pähkinät ja mantelit sopiviksi paloiksi. Sekoita hiutaleet ja pähkinät keskenään ja pyörittele joukkoon hunaja-oliiviöljyseos. Levitä seos tasaisesti pellille. Paahda 150 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele seosta useaan kertaan paahtamisen aikana. Varo pähkinöiden palamista! Kun seos on saanut kauttaaltaan vähän väriä pintaansta, on se valmista.
Sekoita paahtuneen myslipohjan sekaan kuivatut hedelmät/marjat.
Jos haluat myslisi blogiisi, kuvaa tuotoksesi heti. Myslin pinta purnukassaan kun on kovin vajenevainen.
Kommentit
Lähetä kommentti