7. heinäkuuta 2013

Kesäkakku


Toisin kuin blogini, sanottakoon, että minä olen erittäin hengissä. Asian voisi ilmaista jotakuinkin seuraavasti: kesäilo + kesävalo + kesäolo + kesäelo = blogipäivitykset.

Kesäkakku taas syntyy jokseenkin seuraavanlaisesti jokseenkin kuudessa ja kolmessa neljäsosaminuutissa plus kauppareissut eli osapuilleen kahdessakymmenessäkolmessa pilkku kolmessakymmenessäkahdeksassa minuutissa:
 1. Poimi neljä litraa mansikoita: yksi astiaan, yksi pötsiin, yksi astiaan, yksi pötsiin. Tuloksena saat kaksi litraa mansikoita astiaasi.
 2. Kurkkaa jääkaappiin. Totea, että kerma on lopussa. Kurvaa lähikauppaan vaikkapa Helkamalla (vain pakki puuttuu). Osta jäätelöä ja ruisleipää ja kurvaa kotiin.
 3. Kurvaa uudelleen kauppaan vaikkapa Nissan Micralla (vain ilmastointi puuttuu). Osta kermaa. Totea, että tarvitset paluumatkalle jotain kylmää säästyäksesi lämpöhalvaukselta, osta jäätelöä ja kurvaa kotiin.
 4. Palkkaa pikkuveli vatkaamaan kerma kolmen mansikan palkalla. Löydä sillä aikaa pakastimesta sinne unohtunut kakkupohja.
 5. Sähkövatkaimen särmikkään surinan loputtua (mikä vihoviimeinen ääni muuten)  totea, että mansikkakiposta on hävinnyt neljäsosa, että kermavaahto on yhä lähes juotavaa ja että vatkaimen terät ovat nuoltuina pesukoneessa. Pyydä pikkuveli paikalle. Anna sille yksi mansikka ja kiitä avusta.
 6. Paloittele kakkupohja. Perussiivuttaminen on tylsää, riko siis normeja ja siivuta miten lystäät. 
 7. Asettele siivuja kakkuvadille. Kostuta runsaasti, maidolla tietenkin, jos minulta kysytään. Läiski väleihin runsaasti kermaa ja mansikkasiivuja niin, että kakku sopivasti tytisee heilautettaessa.
 8. Totea, että siivut lautasella alkavat hakeutua johonkin muotoon. Auta niitä vähän ja leikkele sopivia paloja kaveriksi.
 9. Kaada sopivaksi muotoillun kakun päälle loput kermavellistä ja tasoittele, jos tasoitututtaa. Nakkaa päälle mansikanmöllyköitä. Jos kakku muistuttaa etäisestikään puuta, tee sen oksiin kiikku parista spagetinpätkästä ja kakkupohjan jämäpalasta.
 10. Kanna pöytään ja iske kiinni yhdessä kesähousuisten multavarpaiden kanssa.

5 kommenttia:

 1. Hihi, loistava ohje, teko-ohje nimittäin.=) ja kakkukin taatusti.=)

  VastaaPoista
 2. Lissää näitä, kiitos! :) :)

  VastaaPoista
 3. Ainakin hyvät hihitykset illan päälle tämmösistä ohjeista saa =) Hauska!

  VastaaPoista
 4. Millon saahaan ensimmäinen turkulainen postaus? :)

  VastaaPoista