31. maaliskuuta 2013

Pätkis-valkosuklaakakku


Kevätlöisen tämänpäiväistä pöytelöistä koristi suklainen, erittäin maistuvainen kakkuloinen, joka lunasti paikkansa kategoriassa lemppariherkkuloiset. Kakkuloinen otti osumaa päällänsä olleesta folioisesta ja kolahti vielä jääkaappiloisen hyllylöisen reunaloiseen. Ei siis kovin edustuskelpoinen yksilö, mutta ehkäpä oma huolimattomuus johtui sen tulevasta sijoituspaikasta: oman porukan massuloisista tavallisessa kaffepöytälöisessä. Ja mitäpä sitä suotta fotosoppailemmaankaan, minä ku en noitten valokuvakauppaloisten päälle niin kauheasti jaksa ymmärtää.

Kevätlöistä vaivaa kiirelöinen. Syötyä tulee usein, leivottua harvemmin, bloggailtua hyvin satunnaisesti. Blogiruokapöytä on siis melkoisen kurja ja köyhä, mutta vasen sivupalkki kertokoon edelleen kaiken olennaisen postaustavoitteista ja -tahdista. Tässäpä ohjeloista, ihan omasta suklaisen rahkaloisesta päästäni. Samankaltaisia (ohjeloisia) tosin varmasti liikuskelee netin syövereissä muitakin.

24 cm:n vuokaan:
350 g kaurakeksejä
125 g margariinia

4 dl vispikermaa
500 g maitorahkaa
300 g vaniljarahkaa
140 g pätkiksiä
130 g valkosuklaata
6 liivatelehteä

Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan sulatetut pätkikset, 250 g maitorahkaa ja kolme liivatelehteä. Kaada vuokaan ja anna hyytyä hetki. Sekoita toiseen osaan sulatettu valkosuklaa, vaniljarahka, loput maitorahkasta ja kolme liivatelehteä. Kaada vuokaan ja anna hyytyä.


Hyvelöistä kevätlöistä, 
aurinkoista,
keltaloista,
iloa ja muuta moista! 

2 kommenttia:

  1. sun reseptipostauksia lukee aina huvikseen vaikkei olis mielessäkään ryhtyä leipomaan.:) haaskaa kevättä sullekans! :)

    VastaaPoista
  2. Molemmat uppoaa kyllä ihan kympillä, sekä jutut että kakut. :)

    VastaaPoista