16. joulukuuta 2012

Spritsailua ja juustokakkujen siirtovinkki

Helpoin ja ehkä siksi mieluisin juustokakkujen koristelutapa itelleni on suklaalla spritsaus. En oo mitään kursseja käyny, enkä omista hienoja välineitä. Sen sijaan toimin näin: laitan pari palaa suklaata pieneen pakastepussiin ja heitän mikroon.  Sulattelen varovasti juoksevaksi. Leikkaan pienen aukon pussin kulmaan ja spritsailen menemään -  joskus paremmalla, joskus huonommalla  menestyksellä. Väärään paikkaan karanneet suklaavanat korjaan pois hammastikuilla - suklaan jähmetyttyä se käy helposti. Turhan tarkka en kuitenkaan oo, vaan käden jälki ja amatööriys saa mun mielestä näkyä. Sitä paitsi maku on kaikessa kakkuilussa kaikesta huolimatta se tärkein juttu!

Tämä ei oo maksettu mainos, mutta edelleen Brunbergin tumma suklaa on mun ehoton lemppari koristelussa. Se on kestävyytensä lisäksi laktoositonta ja gluteenitonta, eli käy suurimpaan osaan kakuista. 

Otsikon siirtovinkki tulee tässä: spritsaa suklaata kakkulautaselle ennen kakun siirtoa. Suklaa jähmettää kakun paikoilleen ja kakku kestää siirtelyn ja kuljetuksen. Helppoa ja kätevää!


Loppuun vielä yksinäinen täytekakkunen arkistoista. Spritsailua voi harrastaa hyvin myös kerman päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti