Siirry pääsisältöön

Kalkkunakakku


Kjähähä. En vaan voinut vastustaa kiusausta! Ei löydy tilannetta, johon ei voisi tehdä kakkua. Siispä päivänä eräänä syntyi yhteen kahvipöytään semmosena ex tempore-vetäisynä tällainenkin kakku. Materiaaleina kääretorttupohja, kerma, hillo, vaahtokarkkimassa, sokerimassa, marsipaani ja elintarvikevärit. Lintusen vatsanahka paljastaa kaikki sisälmykset, kun en ehtinyt eli viitsinyt kreemejä alle vääntää. 

 

Minusta näistä varpaista tuli suorastaan hellyttävät. Välttääkseni varvasrasismin, pyysin assistentti-siskoani googlaamaan mulle kalkkunan varpaiden oikean lukumäärän.


ko-KLUK!





Näkemisiin!

Kommentit

  1. Hyi että :D On kyllä osattu hyvin tehä mutta mulla on henkilökohtanen inho lintuja kohtaan :)

    VastaaPoista
  2. Glu-kluk kaak ja hihhih, tällä kakulla tai siis kuvalla jaksaa päivän porskuttaa!
    Miia

    VastaaPoista
  3. voi varvasrasisti sun kanssas! tulisin sun lakkaisiin mielelläni kattoon mitä kaikkea oot väkertäny sinnekin syömiseksi (ei se toki ole aivan ainoa syy..) mutta kun en tulekaan... :P voi rutjake

    VastaaPoista
  4. Tätä oli kyllä hauska tehdä! Pahoittelen jos aiheutin traumoja lintupelkoisille, mitenkään Johannaa tässä erikseen mainitsematta. :D

    Hannukka, tällä hetkellä tuntuu, että lakkiaisissa syyään pieniä kiviä ja vettä naapurin jäätyneestä lätäköstä, mutta jospa se tästä vielä parin pvän pikavauhdilla iloksi (eli kakuiksi ynnä muiksi herkuiksi) muuttuis. ;)

    VastaaPoista
  5. Siis apua Noora! En kyllä uskaltais maistaa.. Ja nuo varpaar!! XDD

    VastaaPoista
  6. Hahaa, tuohan ois ihan hyvä vegaanin joulukalkkuna!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R