30. syyskuuta 2012

Raejuustoletut-lätyt-ohukaiset


Onko kuvan vinoissa pinoissa lettuja, lättyjä, ohukaisia vai ei mitään näistä? Joku vois sanoa noita pannukakuiksikin. Tiiäpä tuota sitte, mutta joka tapauksessa ei nimi ohukaista pahenna jos ei ohukainen nimeä. Sitä nämä lättyset eivät tee. Meinaan, että jos näistä ei tykkää, on (lätynvihaajia mitenkään väheksymättä) vika syöjässä eikä lätyissä. Näiden teosta on aikaa ikuisuus jos toinenkin, mutta silti pelkkä kuva herättelee mukavia makumuistoja...

n. 20 pientä ohukaista
2,5 dl maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
1 muna
 1/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
25 g rasvaa
1,5 dl raejuustoa
paistamiseen rasvaa

Sekoita muut ainekset raejuustoa lukuunottamatta tasaiseksi taikinaksi. Lisää viimeisenä raejuusto. Paista rasvassa ohukaisiksi. Pannu saa olla todella kuuma, jottei raejuusto sula ja pala paiston aikana. Nautiskele lämpimänä tai jäähtyneenä sellaisenaan tai hillon kera.

5 kommenttia:

 1. Nam,näyttää hyvältä! Näitä voisit tehä vaikka kahenviikon päästä, jos tulisin kotia? pieni ja sievä pyyntö.ü

  VastaaPoista
 2. Kuka ties, jos oikeen nätisti pyyät. :)

  VastaaPoista
 3. Noora oikeen tulee sua ikävä ku oot nii kaheli! tuu tänne leipomuksinesi herkutteleen mun seuraan niin nauttisin siitä ja niistä kaksinvertaisestikertaisesti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahelius on kivaa enkä epäile, etteikö ruudun sillekin puolelle ois kyseistä ominaisuutta rippusta siunaantunu. :D Nyt ku oon vapaa opiskelun ankean ikeen alta niin möngin sinnekipäin joskus, vaikka sitte täyttään sun masua. :))

   Poista
 4. Njam! Tekis mieli tehrä nuita, kaikki muut härpäkkeet löytys kaapeista muttei tuota raejuustoa, se kait on aika olennainen osanen näitä?! Pittää pistää kuuloelimen taa tää ohoje ni ens kauppareissulla muistaa raejuustonki, kiitos tästä makunystyröittenaktivoijaelämyksestä!

  VastaaPoista