Siirry pääsisältöön

Angry Birds -kakku


Iltana eräänä muutti jääkaappiimme uus alivuokralainen. Tämän vihasen linnun vuokrasopimus jäi kuitenkin tyngänpuoleiseksi. Mokoma nimittäin käyttäyty niin kehnosti, että pääty pöytään jo päivän talostelun jälkeen.

Koko kovanonnen tipu meinas jäähä tekemättä kaiken maailman häsellyksen keskellä, mutta enhän millään raskinut jättää pikkuveikka-kuopusta ilman synttärikakkua. Siispä synttäreitä edeltävänä iltana kello yheksän kakkua tekemään. Tunteroinen häm-häm-hämmentelyä ja tirppa sai muotonsa. Aamuyöllä heräsin kesken unien ja tajusin, että TÖYHTÖ jäi. So let's call him plumeless (?) angry bird then. ;)

Ah, niin! Kokosin siis kakun kääretorttupohjista pyöreään astiaan. Välissä oli toiveen mukaan banaania, mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Kulmakarvat on lakumattoa, kun en muutakaan keksinyt mustan kuorrutteen puutteessa. Veikka rakastaa marsipaania, joten kuorrutin kakun kokonaan sillä. Marsipaanin alle eristeeksi laitoin rahka-kermaseoksen, kun en jaksanut mitään kreemejä vääntää. Toimiva oli sekin hätäratkaisu, eikä tirppa hikoillut kuorrutteensa alla.


Ärm, ärm.

Kommentit

  1. suorastaan hellyttävä kiukkutipu! :D Ja sen neidin taidot siellä on yhä yhtä häkellyttävät kuin ennenkin!

    VastaaPoista
  2. Ihana ängriböörddi! Sullon taito hyppysissä.
    Miia

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana!! huippu noora!! :))

    VastaaPoista
  4. Voi kertakaikkisen ku hauska "änri pööt"(niinku kummipoikas sanoo)!! =)

    VastaaPoista
  5. Nämä kakkukuvat aiheuttaa täällä aina riemunkiljasuja yhen pikkuipanan suusta "Voooi että, tuommonen leipomiskakku!! Voiskohan sitä maistella? Kurkkaappa äiti vielä sitä kakkua, kurkkaappa jooko..ooooi että, minkälainen.." :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R