Siirry pääsisältöön

Pannupizza


Kunnon pannupizza on kyllä yks ähkyruokien kuninkaista. Sitä on pakko hipistää vielä ihan vähän aina siihen pisteeseen, jossa yhtäkkiä huomaa mahaparan ratkeilevan liitoksistaan. Ei liene tarpeen sanoa muuta? Kokeilla voi jos uskaltaa. :)

24 cm vuokaan
2 dl vettä
2/3 pss kuivahiivaa
2 tl sokeria
vajaa 1 tl suolaa
4 1/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl margariinia tai öljyä

n.175 g paseerattua tomaattia
2 tl sokeria
1 tl suolaa (jos tomaatti suolatonta)
1 valkosipulin kynsi
oreganoa

300g jauhelihaa
1 iso sipuli

25 g margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
3,5 dl maitoa
2 tl valkopippuria
½ tl suolaa

juustoraastetta

Sekoita hiiva, sokeri, suola ja n.1 dl vehnäjauhoja kulhossa. Lisää vesi ja öljy. Alusta taikinaksi lisäten jauhoja pikkuhiljaa. Levitä valmis taikina öljyttyyn vuokaan ja anna kohota 30-45 min.

Kaada paseerattu tomaatti ja mausteet kattilaan. Anna kiehahtaa ja jäähdytä.

Ruskista jauheliha sipulin kanssa pannulla.

Tee valkokastike: lämmitä maito kuumaksi. Sulata margariini kattilassa ja lisää vehnäjauho hyvin sekoittaen. Älä ruskista, vaan kaada kuuma maito sekaan. Anna paksuuntua hyvin sekoittaen. Kun kiehahtaa, ota pois levyltä ja lisää mausteet. Sekoita jauheliha valkokastikkeen joukkoon ja tarkista maku.

Kaada kohonneen pohjan päälle tomaattikastiketta ja ripottele pinnalle ohut kerros juustoraastetta. Levitä päälle jauhelihatäyte ja pinnalle juustoraastetta. Paista 250 asteessa keskitasolla n.10 min, laske uunin lämpötila 225 asteeseen ja kypsennä alatasolla vielä 10 min. Anna tekeytyä hetki ennen kuin käyt kimppuun.


Tulikuuma, vastoin omaa neuvoa justhetinyt leikattu, höyryävä ja herkullinen...

Kommentit

  1. Ei oo onnistunu kommentoida pitkään aikaan, katotaan josko nyt.. Pitäs aina muistaa että tänne tullaan omalla vastuulla, oli niin hyvän kuulonen ohje taas tää ja moni muuki!
    Puolukasta muuten helppo aamupuuro: 1l kiehuvaa vettä, 1/2l puolukkasurvosta(vähempikin riittää), 2,5dl ruisjauhoja ja 1 1/4 dl sokeria kattilaan illalla, eikä siis levyä päälle. Kansi päälle ja aamulla vatkaus. Nam!

    VastaaPoista
  2. Hei, tuo kyllä pitää testata! Nimittäin kaikki helpponopeahyvä on nyt (aina?!) in. :)

    VastaaPoista
  3. oooooooh mulle tulee aina niin nälkä ku tuun tänne blogiin..:D maistuuko tuo pohja enemmän pitsapohjalle, vai sämpylälle? Näyttää niiin muhkealta.:D

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Pohja on leipämäinen, aivan erilainen kuin normaalissa pitsassa, muheva ja mehevä. Ehkä tää onki enemmän pannuleipä kunnon täytteellä. :) Vähemmän reunoja (ja ohuemmasti täytettä) saa kun paistaa pellillä vuoan sijaan.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R