Valkonen sokeri oli loppu, mutta jotain makeaa piti saaha. Lisäksi kaapissa oli epämääräsiä puolityhjiä purnukoita, jotka piti johonki käyttää. Siitä synty piirakka, joka oli hirmu hyvää! Pohja oli mukavan erilainen, rapsakka ja keksimäinen, sitä on tullu käytettyä jo uuestaanki eri täytteellä. Sen ohje täältä.
Pohja
175 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
175 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl fariinisokeria
1 dl ruokosokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
Täyte100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
3-5 dl mustikoita
100 g ranskankermaa
½ dl vaniljakreemijauhetta
1,5 dl vettä
2 tl vaniljasokeria
2 rkl maitoa
3-5 dl mustikoita
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sekoita siihen vehnäjauhot, sokerit ja kaurahiutaleet. Painele 3/4 taikinasta hyvin voideltuun piirasvuokaan. Painele taikinareunat foliosuikaleilla kiinni piirakkavuvuokaan, jotta reunat eivät lähde valumaan reunoilta pois uunissa. Paista noin kymmenen minuuttia ja ota pohja pois uunista.
Tee vaniljakreemi sekoittamalla kreemijauhe veteen. Lisää muut täytteen aineet ja levitä esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle loput taikinasta ja paista vielä n.25 min. Peitä pinta foliolla jos se uhkaa tummua.
Kommentit
Lähetä kommentti