Siirry pääsisältöön

Kotitekoinen mysli


Olen myslikranttu: kaupan mysleissä on aina jotain vikaa. Suurin osa mysleistä on kuorrutettu sokerilla. Pähkinämyslissä on liian vähän pähkinää ja hedelmämyslissä liian vähän hedelmää. Kuitumyslissä on liian vähän makua ja muromysli on uinut rasvassa ja sokerissa. Fitness-myslissä on keinotekoisia proteiinipalleroita ja luomumysli on liian kallista. Xtra-myslissä on pelkkiä pikakaurahiutaleita ja Lidl-myslin hiutaleet ovat peräisin moottoritienvarsipellolta. Noin niin kuin kärjistettynä. Siispä tein itse myslini. Tuli hyvää, itselleni sopivaa, oikein oivaa ja melkein liiankin makoisaa! Reseptiä on helppo muokata mieleisekseen, suluissa vinkkejä. Ensimmäinen myslikokeiluni sisälsi suurin piirtein seuraavaa:

5 dl kaurahiutaleita, niitä oikeita isoja, ei pika-!
5 dl ruishiutaleita
1,5 dl kauraleseitä (ruisleseitä)
1,5 dl hasselpähkinärouhetta
2 dl pähkinäsekoitusta (hassel-, saksan-, cashew- ja parapähkinöitä)
0,5 dl kuorittuja manteleita
(siemeniä: auringonkukan-, kurpitsan-, pinjan-...)

2 tl hunajaa
4 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa (+ muita mausteita)

1,5 dl rusinoita
(+kuivattuja hedelmiä, marjoja ym.)

Sekoita hunaja, oliiviöljy ja mausteet keskenään. Jos hunaja on jämäkkää, lämmitä seosta hiukan sekoittamisen helpottamiseksi. Paloittele pähkinät ja mantelit sopiviksi paloiksi. Sekoita hiutaleet ja pähkinät keskenään ja pyörittele joukkoon hunaja-oliiviöljyseos. Levitä seos tasaisesti pellille. Paahda 150 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia. Kääntele seosta useaan kertaan paahtamisen aikana. Varo pähkinöiden palamista! Kun seos on saanut kauttaaltaan vähän väriä pintaansta, on se valmista.

Sekoita paahtuneen myslipohjan sekaan kuivatut hedelmät/marjat.


Jos haluat myslisi blogiisi, kuvaa tuotoksesi heti. Myslin pinta purnukassaan kun on kovin vajenevainen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R