8. elokuuta 2011

Mustikkasoppa


Kunnon taudissa ja kuumeessa köhiessä ja niistäessä on pakko saada jotain taudinkarkotusevästä. Aikani teetä lipitettyäni kaivelin pakastimesta mustikkametsän antimia ja aloin sopan tekoon. Ai nam, mustikkamehu meinas loppua jo ennen ku kerkes kattilaan! Jos tällä ei olo helpotu, niin ei millään:

Mustikkasoppa
3 dl mustikkamehua (itse tehtyä, laimentamatonta)
½ dl vettä
1-1 ½ rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita
2-3 rkl sokeria
lisänä vaniljakastiketta

Mittaa mustikkamehu kattilaan. Sekoita kylmään veteen perunajauhot ja kaada sekaan. Lisää vielä sokeri, sekoita hyvin ja anna pulpahtaa. Ota kattila levyltä ja lisää sekaan mustikat. Nauti lämpimänä tai kylmänä vatkatun vaniljavaahdon kera.


Vaniljameri.

2 kommenttia:

  1. Maistuis tuo kyllä taudittomallekin, on nimittäin sen verran hyvän näköistä. Pitäisköhän äkkiä piipahtaa kylään..=) taitanee mustikkasoppa olla siihen mennessä lipitetty. =)

    VastaaPoista
  2. Joo tommonen pikkuannos tais hävitä (öhöm, tekijän suuhun) ilta- ja aamupalana. Hyi ku olikin hyvää! :)

    VastaaPoista