22. elokuuta 2011

Geisha-kakku


Kuvat taas pikapikaa yhteensä kymmenen kakun pakkaussession keskeltä. Häihin meni siis näitä Geisha-kakkujakin. Oli niin mukava värkkäilyrupeama, vaikka tietysti jännitti miten käy. Eniten pelkäsin kuskausta juhlapaikalle, taisin ajaa hengittämättä parinkymmenen minuutin matkan. Yhdellä pysähdyksellä meni, kun erään mutkan jälkeen piti pysähtyä bussipysäkille tarkistamaan, vieläkö kakkurivi oli jämptisti paikallaan. Selvisivät onnellisesti perille, eikä tarvinut turvautua mihinkään varasuunnitelmiin. :) Geisha-kakkujakin löytyy monesta blogista ja varmasti samantyyppisiä kuin oma versioni:

24 cm vuokaan
n.300 g tummia vaniljatäytekeksejä (Dominoita tai vastaavia)
75 g margariinia
0,5 tl ruokaöljyä
4 dl vispikermaa
300 g vaniljarahkaa
2 tl aitoa vaniljasokeria
200 g Geisha-suklaata
4 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Murusta keksit hienoksi ja lisää sekaan sulatettu rasva. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka kevyesti öljyllä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja sulatettu suklaa ja lopuksi kiehuvaan veteen liuotettu liivate. Anna hyytyä ja koristele.

Itse tein koristespritsaukset Brunbergin tummalla suklaalla, joka kestää kakun päällä sellaisenaan temperoimatta. Pikkukukat taas tein marsipaanin ja sokerimassan sekoituksesta, keskelle liimasin valkosuklaapisaralla hopeahelmen.


Kukkaset.

12 kommenttia:

  1. Heenoja kakkuja kerrassaan, pitiki tulla vartavasten kattomaan joko ois hääpostauksia ilmestyny. Maistuuko tuo geisha oikeesti kakussa, jos maistuu niin tätä pitää kokeilla heti ku keksii sopivan tekosyyn!:) Spritsaukset on kyllä hienot kans.
    Miia

    VastaaPoista
  2. Maistuu se, silleen vienosti, ainaki tekovaiheessa. Luulis, että valmiissa, maustuneessa vielä enemmän. Mää laitoin konvehteja, en tiiä onko levyssä yhtä paljon sitä täyteosuutta vai onko sillä mittään väliä. Käskeppä kyllään ku teet ni pääsen maistamaan! :)

    VastaaPoista
  3. Mää en ala! Viime käynnin jälkeen herkullisen näköset kahvikehrät kummitteli mielessä niin kauan, että eilen sitte niitä tein. (ei niistä kyllä vaan häävejä tuu, jos vertaa äitin tekemiin.. ) Ja nyt ku on näitä kakkukuvia käyny kurkkiin, ni arvaahan sen, miten käy.. Tämä täyte jo pelkästään oli niin hyvvää, että ite kakku on varmasti ihan mahottoman hyvvää!
    Niina

    VastaaPoista
  4. Ja täytyy kyllä sanoa, että ihan mahottoman hyvää ja pehmeetä oli! Oli kyllä suosittua, ei paljon jäänyt tätä kakkua. =) Ja tuntuu, että maistu vieläki paremmalle sitte pari päivää häiden jälkeen.=)

    VastaaPoista
  5. Täytyy muistaa mainita, että koristuksetkin sai kehuja!! Ja kyllähän nuo taitavat luomukset ne ansaitsee!

    VastaaPoista
  6. Jes, ihana, että menivät kaupaksi! :) Ja tosiaan maustuu varmaan aika pitkään, vois kiiretilanteessa tehä koristelua vaille valmiiksi kakski päivää ennen tarjoilua.

    VastaaPoista
  7. Kaunis ja herkullinen kakku :)

    Ps. pistätkö yhteystietosi mulle s-postiin kakkumanala@luukku.com, sillä onni potkaisi sinua blogini arvonnassa. Onnea!

    VastaaPoista
  8. Oi, onnenpotku piristi taas päivää, kiitos! :)

    VastaaPoista
  9. Heippa , lähetätkö meidän blogin sähköpostiin yhteystietosi, kun voitit myös Crumbles for everyone -blogin arvonnassa! :) Onnea vielä ja katso toki uudin postauskin, missä arvoimme voittajaksi sinut! :--)

    cookiecrumblesblog@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ohhoh! Sitä ei edes muista, mihin kaikkeen on blogeja selaillessaan osallistunut. Ihanaa, kiitos! :)

    VastaaPoista
  11. Moikka! Joululta jäi yli geisha karkkeja ja päätin tehdä niistä kakun. Ohjeesi on tosi näppärä. Kukkia en taida itse tehdä, vaikka ne ovatkin nätit, koska en ole oikein noiden tekemisen ammattilainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nuo pikkukukat on tehty valmiilla muotilla. Suosittelen, jos enemmän on kiinnostusta tai tarvetta koristeille.

      Poista