10. huhtikuuta 2011

Kauraleipä


Tämä leipä on yleiskoneella tehty (hm, joskus hiihtolomalla?). Kerran ku sen helppouden makuun pääsee, niin ei varmaan tuu käsin väännettyä enää taikinoita. Tämä ohje hyvältä leipäsivustolta Aito-Maku -blogista täältä. Pehmosta ja namia, pakastuksen kestävää ja suht säilyvää ilman kaupan leipien lisäaineita. Käsinkin voi toki vaivata, sillon jauhoja (ja patesta) tarttee enemmän.

1 iso kpl
5 dl vähän kättä lämpimämpää vettä
1 pss kuivahiivaa
1 rkl siirappia
2 tl suolaa
4 dl kaurahiutaleita
n.6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl ruokaöljyä

Vaivaa yleiskoneella 3 min hitaalla ja 8 min nopealla tahdilla. Jätä lepäämään 20 minuutiksi, riivaa pyöreäksi ja anna taas levätä 5 min. Muotoile leiväksi ja anna kohota 40 min. Kostuta vedellä ja paista reilussa 200 asteessa n.20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti