11. syyskuuta 2010

Arki-illan tonnikalapiiras


Välillä pitää tehä jotain suolastaki ainaisten makeiden juttujen vastapainoksi. Yks lauantai-ilta rupes tekeen mieli kunnon tonnikalapiirakkaa. Mitään erikoista ei kaapeista löytyny, joten aika simppeliksi jäi tuo täyte, mutta maistu semmoselle yksinkertasen hyvälle. Ei mitään turhia kommervenkkejä, vaan reilua peruspiirakkaa.

Pohja 27 cm vuokaan
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
125 g margariinia
2 rkl vettä

Täyte
1 prk tonnikalaa
1 iso sipuli
2 munaa
1,5 dl maitoa
reilu turaus ketsuppia
paprikaa, valkopippuria, pizzamaustetta

Pinnalle
1½-2 dl juustoraastetta

Nypi margariini, jauhot ja suola murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina halkaisijaltaan n.24 cm vuoan pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 7 minuuttia. Valmista sillä välin täyte yhdistämällä sen ainekset keskenään. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista vielä n.20 min tai kunnes näyttää hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti