Toukokuu jäi postauksia vaille, miten niin kiire? Nyt on kuitenkin LOMA ja KESÄ. Kai. Koskapa ulkona on vihreää ja sataa vettä eikä lunta.
Äitienpäivänä meillä syötiin täykkärin lisäksi jätskikakkua, jonka resepti on häikäilemättömästi Pullahiireltä pöllitty ja muokattu omaan makuun sopivaksi. Kakku oli nii hyvvää notta piti tehä helatorstaiksi toinen. Molemmat kakut män kaikki tyytyväisiin suihin eikä mittä jääny. Ykskään maistelija ei marissu, eli soli oikiastiki kai herkkua!
Tein 24 cm vuokaan, ja jätskimassaa jäi jonkun verran yli. Jos haluaa tämän välttää, täytyy käyttää vähintään 26-senttistä vuokaa ja tällöin keksejä saa varata enemmän. Toisaalta ylijääneen jätskin hävittäminen ei varmasti oo mikään ongelma, joten 24-senttinenkin kelpaa mainiosti.
Pohja
350 g tummia vaniljatäytekeksejä
75 g vähäsuolaista voita
Jäätelö
1 prk kondensoitua maitoa ei keitettynä
1 prk kondensoitua maitoa keitettynä
7,5 dl vispikermaa
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
Suklaaganache
1 dl kuohukermaa
175 g maitosuklaata
Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä vuoan reunat kevyesti. Painele keksimassa vuoan pohjalle ja reunoille. Laita kylmään täytteen teon ajaksi.
Kuumenna suklaa ja kerma miedolla lämmöllä kattilassa suklaaganachea varten. Älä keitä seosta. Kun suklaa on lähes sulanutta, nosta kattila levyltä ja sekoittele tasaiseksi. Nosta hetkeksi sivuun jäähtymään.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja puolita se kahteen kulhoon. Lisää toiseen puolikkaaseen keittämätön kondensoitu maito, kaakaojauhe ja 1/3 suklaaganachesta. Kaada seosta keksipohjan päälle niin, että vuoka on noin puolillaan. Vaikka tekisit suurempaan vuokaan, jätä n.1 dl massaa koristelua varten. Kaada suklaaganachea jäätelön päälle ja sekoittele hiukan. Jätä ganacheakin 2 rkl koristelua varten.
Ota keitetystä kondensoidusta maidosta 2 rkl erilleen koristelua varten ja lisää loput toiseen kermanpuolikkaaseen. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada suklaajäätelön päälle. Koristele.
Toisella kerralla tein kakun kolmesta kerroksesta: suklaa-toffee-suklaa. Molemmilla kerroilla käytin koristeluun pelkkää suklaaganachea unohdettuani jättää kondensoitua maitoa koristeluun.
Vaan hämppis puuttuu.
Äiti.
Sanohan millon teet tämmöstä herkkua seuraavan kerran niin mää tuun kylään.. :) Miia
VastaaPoistaOih näyttääpä herkulta!! Huomenna sopiva kirjotuksiin valmistelua -päivä, jospa sitä valmistelis leipomalla. Nams!! :)
VastaaPoistaNonii, valmistelujen osalta ainaki on asiat sitte hyvin, jos ei näillä konstein tuu älliä niin ei millään! ;)
VastaaPoista