1. huhtikuuta 2012

Sitruunajäätelö


Paras lääke kurkkukipuun on tietysti jäätelö! Joku helmikuun päivä olin mukapipi, enkä mukajaksanu opiskella saati sitte vääntäytyä kouluun. Keittiössä häärin silti. Miksipä sieltä pitäs pysyä pois, jos jostain ilmaantuu mukaylimääräsiä vapaatunteja, jollon ei mukajaksa mitään muutakaan.

Ulkona paisto ihanainen aurinko ja jos oikeen kuvitteli, niin näytti ihan kesältä. Keittiössä auringon kanssa kilpaa loisti sitruuna, joka oikeen huusi päästä osalliseksi aurinkoilosta. Siispä samalla kun annoin valohoitoa paljaille varpaille keittiön lattian aurinkolänteissä, vatkailin auringon innoittamana sitruunajäätelöä.  

n.½ l valmista jäätelöä
1 dl kuohukermaa
2 kananmunan keltuaista
1 ½ tl vaniljasokeria
1 dl tomusokeria
3 rkl sitruunamehua (n. ½ sitruuna)
200 g turkkilaista jogurttia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota myös keltuainen ja sokerit keskenään. Yhdistä vaahdot. Lisää sitruunamehu ja jogurtti. Laita seos kylmällä vedellä huuhdeltuun rasiaan ja pakastimeen. Vatkaa seosta puolen tunnin välein 4-5 kertaa. Anna pakastua rauhassa muutama tunti.

Ota jäätelökauhalla palloja, sulje silmät ja ajattele kesää!

Käytin onnellisten kanojen munia.

Muka.

1 kommentti:

  1. Mulla tuli muka yhtäkkiä hirviän kipiäksi kurkku! Sitruuna se tuo kevään, mää oon torttuja niistä tehny mut tuo jätskikihän ois varmasti hyvvää jos joku tulis sitä meille vatkailemaan. :)
    Miia

    VastaaPoista