Hämppiskakkua tehdessäni mietin, mistä otuksen vääntäisin. Päädyin testaamaan suklaista muotoilumassaa. Ohjetta otin täältä. Massaa jäi vähän yli, joten kokeilin, miten se käyttäytyisi kuorrutteena. Kasasin isoon jälkiruokakulhoon kerroksia kääretorttupohjasta, ja täytin välit kermalla ja hillolla. Kumosin kakun, levitin päälle kerroksen kermaa ja ohueksi kaulitun suklaamassan. Päälle tökkäsin sokerimassaruusun lehtineen. Joskus (kun jostain ilmestyy viisi tuntia lisää päivään) kokeilen valkosuklaista versiota ja isompaan kakkuun.
100 g suklaata
1/3 dl juoksevaa hunajaa
tomusokeria
Sulata suklaa ja lisää siihen hunaja. Vaivaa sekaan tomusokeria (korkeintaan pari dl), kunnes seoksesta tulee muotoiltavaa. Anna jähmettyä jääkaapissa tunteroinen ennen käyttöä.
Kommentit
Lähetä kommentti