17. helmikuuta 2011

Sänpylöitä


Miikää voois oolla seen iiihanampaaa....? Pakkaspäivän pelastukseen ei oo parempaa lääkettä ku lämpimät sämpylät! Kun vielä tekee taikinan illalla jääkaappiin, niin aamulla ei tartte kuin pyöritellä, kohotella, paistella ja maistella. Taikina oli tosi helppo käsitellä kylmänä, eikä pyörittelyssä menny ku hetki tahi kaks. Enkä kyllä muista millon oisin viimeksi syöny niiin pehmosia sämppyjä, nami! Vaikutusta tietysti saattaa olla pakkasella, auringolla (=maailman hienoimmalla ilmalla) ja koeviikon päättymisellä, mutta yhtä kaikki. :)

n.12 kpl
3 dl kylmää maitoa tai vettä
15 g eli 1/3 pkt hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl siirappia
7 dl jauhoja tai 5 dl jauhoja ja 2 dl leseitä, hiutaleita tms.
2 rkl öljyä

Liuota hiiva kylmään nesteeseen, lisää suola ja siirappi. Alusta taikinaan jauhot ja öljy. Laita kelmulla peitettynä jääkaappiin yöksi (tai miksei vois vaikka tehä aamulla ja paistella illalla).
Leivo kohonneesta taikinasta sämpylöitä ja kohota niitä 40 asteisessa uunissa n.30 min. Ota pelti pois uunista, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista sämpylöitä 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti