2. helmikuuta 2011

Kinuskitäytekeksit

Näiden ohjeeseen törmäsin Vesikirpun keittiössä. Ja jos jossain on yhistettynä kinuski ja keksi, arvata saattaa, etten voi olla kokeilematta. Nämä oli hirmu makeita, parhaita pakastuksen jälkeen jääkylminä.

40-50 kpl
200 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

125 g (noin 1 3/4 dl)
fariinisokeria
50 g voita tai margariinia
3 dl tomusokeria
2 rkl kermaa
1 tl vaniljasokeria

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

2. Pursota taikinasta samankokoisia ruusukkeita leivinpaperille tai kauli ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa noin 6–8 minuuttia, kunnes pikkuleivät ovat kypsiä ja saavat hieman väriä. Anna jäähtyä.

3. Mittaa täytteen voi ja fariinisokeri kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes voi sulaa. Ota kattila liedeltä ja lisää tomusokeri, kerma ja vaniljasokeri. Sekoita täyte tasaiseksi. Lisää tilkka kermaa, jos täyte jähmettyy ennen aikojaan.

4. Levitä täytettä aina yhden pikkuleivän pohjapuolelle ja paina toinen pikkuleipä täytteen päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti