13. elokuuta 2010

Wieniläiset suklaasormet

Vaihteeksi suklaista leivottavaa pursotuskeksien muodossa. Nämä oli kyllä hyviä ja suhteellisen helppoja pursottaa pienen alkukankeuden jälkeen. Taikinahan lämpenee käsissä pursottelun edetessä ja homma helpottuu, mutta ainaki tämän kokoisella testitaikinalla ehti just päästä pursottelun makuun ku taikina jo loppu. Joka tapauksessa hyviä ovat!


Alkuperäinen ohje on Kokeilevasta keittiöstä. On näitä muuallakin tehty, mutta tuolta bongasin. Jossain ohjeessa sanottiin, että tuosta tuosta tulee 30 pikkuleipää, mutta itse tein todellakin PIKKUleipiä ja niitä tuli n. 70 kpl. Mun mielestä suklaakeksien pitää olla pieniä, jotta voipi syyä usiamman. :) Niin, ja tässä on hyvä munaton pikkuleipä, jos joskus tarttee semmosta reseptiä.


125 g voita tai margariinia
reilu 1 dl tomusokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl maissitärkkelystä (korvasin perunajauhoilla)
75 g tummaa suklaata
1/4 - ½ dl maitoa
100-150 g suklaata koristeluun

Vatkaa rasva ja tomusokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Hämmennä sekaan vielä sulatettu suklaa ja tarvittaessa maitoa sen verran, että taikina on sopivaa pursotteluun. Pursota pellille pikkuleipiä. Jätä leviämisvaraa, sillä ne nousevat. Paista 175-200 asteessa 12-15 min. Itse pursottelin 5 mm tyllalla ja paistoin 175 asteessa noin 10 min. Kasta jäähtyneiden pikkuleipien päät suklaassa, maun mukaan joko tummassa tai vaaleassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti