2. elokuuta 2010

Sarvet


 

Pitää näitä vanhoja postailla tuolta pois, etteivät jää lojumaan tietokoneen kätköihin. Liian kauan ku siellä ovat, niin ei enää muista mikä kuva ja mikä resepti kuulukaan yhteen ja mistähän se oikea ohjelappu vielä löytys. Nämä siis vielä rippijuhlaleivonnaisia, perushyviä normisarvia.

24 pientä sarvea
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
täytteeksi juustoraastetta, kinkkukuutioita, paprikaa...
voiteluun kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää sokeri ja suola. Alusta joukkoon vehnäjauhot ja alustuksen loppuvaiheessa sula rasva. Anna kohota lämpimässä reilu vartti. Jaa taikina kolmeen osaan, kauli pyöreiksi ja jaa pyörylät kahdeksaan sektoriin. Täytä ja kääräise sarviksi, voitele kananmunalla ja paista 225 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti