Siirry pääsisältöön

Suklaakeksit joka oloon


Näin pelastat pahantuulisen kiireaamun: syö suklaakeksi ja hörppää lasi maitoa.
Näin pelastat väsyneen kiireiltapäivän:  syö suklaakeksi ja hörppää lasi maitoa.
Näin piristät ankeaa päivällistä: syö suklaakeksi ja hörppää lasi maitoa.
Näin piekset kohti hiipivän flunssamörön: syö kaksi suklaakeksiä ja hörppää kuppi teetä.
Näin parannat pahan mielen: syö suklaakeksejä ja hörppää tuoppi teetä.
Näin podet syyllisyyttä huonosta ruokavaliost....

Pari pellillistä 
150 g voita
1 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
150 g suklaata (puolet tummaa, puolet valkoista)
3 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaurahiutaleita
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita suklaa ja kuivat aineet keskenään. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan.

Pyöritä taikinasta palloja, litistä vähän ja paista 175 asteessa n.10 min.

Näin pidät vatsassa möllöttävät keksinmurut tyytyväisenä:


Suosittelen. Tyytymättömät keksinmurut varsinkin suurina joukkoina voivat nimittäin liittoutua ja rakentaa linnakkeen seudulle, jota keskivartaloksikin kutsutaan.  


Menipä höpinäksi. Siis pointti: syökää keksejä.

Kommentit

  1. Pointti tais oikiasti olla tämä: ...hörppää lasi maitoa:DD Taitavat olla meleko hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Krhm, piäppä asdlrjöläådh:n maitos. :D Oooo-vat erittttäin nam!

      Poista
  2. hohhohhoh :D
    näin saat päivän makeimmat röhönaurut: lue nooran blogipostaus ja kuvittele millaiset olivat hänen mielensisäiset liikkeensä kun hän sitä kirjoitteli..

    VastaaPoista
  3. Aijai, mikä hyvän tuulen ohje! :) Onneksi et sentään lisännyt tähän sitä "säilyvät tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä pari viikkoa"..
    Jossain oli muuten ohje valurautapannulla paistettavasta jättisuklaakeksistä. Siis - keksikin päivässä pitää makeanhimon poissa ja navan loitolla selkärangasta..
    Miia

    VastaaPoista
  4. Oon tulossa viikonloppuna, varaudu, tee suklaakeksejä. Mulla voi olla paha aamu, mulla voi olla flunssa tulossa, voin olla huonolla tuulella, tai voin muuten vaan haluta sun suklaakeksejä.
    Ei nää pahoja oo! :)

    VastaaPoista
  5. Voihan vietävä näitä keksejä, hyviä! Joitaki päiviä sitte erehyin yhen satsin tekemään ja se on, yllätys yllätys, jo tuhottu, joten pitäähän se tilanne korjata ja saaha näitä pakkaseen. Vierasvara.......
    Nekku

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R