11. marraskuuta 2012

Isänpäiväkakku Geisha-kuorrutteella


Tällaista kakkuloista meillä syödään tänään. Pohjana on kääretorttulevyä ja välissä perinteiset kerma ja hillo. Päällä Geishasta tehty kuorrute ja valkosuklaaspritsaukset. Spritsausta aloitellessa ilmestyi itse päivänsankari keittiön ovensuuhun vitsailemaan. Pidä siinä sitten suklaavanat suorassa kun naurattaa niin, että hädin tuskin pystyssä pysyy! Mutta on isän näköinen kakku, ihan naurusta vinksallaan! :)

Kuorruteohje on isoon kakkuun, kuvan kakun alulautasen halkaisija on reilut 40 cm.

Geisha-kuorrute 
200 g Geisha-suklaata
1,25 dl kuohukermaa

Laita kerma kattilaan ja anna kuumentua hiukan pienellä lämmöllä. Lisää suklaa joukkoon ja anna sulaa koko ajan hämmentäen. Älä anna kiehua. Sekoittele tasaiseksi, anna jäähtyä hiukan ja kaada kakun päälle.


Välin pursottaminen oli haaste, etenkin kun muistin vasta pursotusvaiheessa, että ainoa liittimellinen pursotuspussini on rikki. Ei muuta kuin sauman reikää pidellen pursoti-pursoti, vinksallaan-teemaa jatkaen. Eli Rakas joulupukki, tuo minulle uusi pursotuspussi, mielellään jo ensi viikolla.


Kakun isät:
father, daddy = englanti
pappa = ruotsi
padre = espanja ja italia
pater = latina
πατέρας =  kreikka
baba = turkki
otec = tsekki
vader = hollanti
patro =  tsekki
pére = ranska
apa = unkari

Onnea maailman kaikille isille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti