21. lokakuuta 2012

Triplasuklaamuffinssit


Kaikki painonvartijat silmät kiinni! Vuorossa on nimittäin täydennystä kaloripommi-osastoon. Yleensä kyseisen otsikon alle kuuluvat leivonnaiset kuuluvat myös herkullisimmat-osioon, joten pitäähän tämäkin resepti jakaa. Resepti on omasta hatusta heitetty, eikä otsikko näin ollen puhu palturia: näissä muffinsseissa on suklaata taikinassa, sisuksissa ja koristeena päällä. Ai että överiksi meni? Outo käsite minulle, kun ollaan keittiössä ja leivotaan suttalaasta.

Ohjeen suklaalaatuja voi vaihdella mielensä mukaan. Kermana käytin purkin pohjalle jäänyttä vispiä, kuohu ois tietty parasta, mutta hätätilassa maitokin käy.

12 kpl
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl sulaa margariinia
1 dl kermaa
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g maitosuklaata
100 g Daim-suklaata

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Ota maitosuklaasta 12 palaa erilleen, sulata loppuosa ja lisää vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen kerman kanssa varovasti sekoittaen. Annostele valmis taikina muffinssivuokiin tai -pellille. Paina jokaisen muffinssin päälle suklaapala. Jätä pala pinnallen näkyviin. Taikina imaisee sen paistuessaan sisäänsä ja muffinssi saa suklaisen sydämen, joka jää muffinssin keskelle eikä valu vuoan pohjalle sormien sotkijaksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n.12 min.

Rouhi Daim-suklaa karkeaksi rouheeksi. Ripottele suklaata juuri uunista otettujen, vielä lämpimien muffinssien päälle. Anna jäähtyä hiukan ja tarjoile. 


Suttalatalatalalaa.

3 kommenttia:

  1. Voi nami! Mun on pakko kokeilla näitä joskus! :)

    VastaaPoista
  2. Mullon ollu ongelmia päästä sun sivulle, nyt selvis mistä se johtuu! Joku automaattinen kaloripomminlukulukko suklaata rakastaville ähmäteille? ONNEKSI leivontakaappi on tyhjä suklaasta (miksihän?), joten on tyydyttävä silmänruokaan. Nam!

    VastaaPoista