13. huhtikuuta 2012

Pannurieskat


Tuoreen leivän teko ei vaadi uunia. Nimittäin paistinpannulla hoituu tarvittaessa leivän paistokin. Pannurieskasta saa nopeasti ja helposti (sanapareista lempparini?!) maistuvan aamu- tai välipalan. Paras makuelämys on suoraan pannulta voideltu rieskanen. Yleensä leivinjauheella kohotettavat pikajutskat on parhaita tuoreeltaan, siispä kannattaa tehdä vain kerralla syötävä määrä.

Kuva on - öhöm - otettu viime vuoden huhtikuun 9. päivä. Hitaus hyveistä kultaisin...? Arkistojen aarteilla siis mennään. Ehkä taas huomenna - kohta - ensi kuussa  jossain vaiheessa ehdin survoa sormeni johonkin taikinaan. Sitte vois postata jotain tuoretta arkistokänttyjen sijaan.

n.10 kpl
2,5 dl maitoa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl ohra- tai ruisjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2-3 dl vehnäjauhoja

Sekoita kylmään maitoon suola ja sokeri. Yhdistä leivinjauhe ohra- tai ruisjauhoihin ja lisää seos maitoon. Lisää vehnäjauhoja sen verran, että taikina irtoaa käsistä. Jaa osiin, taputtele rieskoiksi ja pistele haarukalla. Paista paljaalla paistinpannulla (siis ilman rasvaa) kauniin värisiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti