Siirry pääsisältöön

Laskiaispullat


Pullaati pullaaa! Laskiainen tuli meille viikkoa etukäteen. Jotenki iteki luulin, että se ois helmikuun toinen sunnuntai, mutta ei se kalenterin mukaan ookaan, kai sitä täytyy uskoa? Vai meneekö se niin, että laskiainen on sillon ku on pullia...siis...tekeekö pullat laskiaisen vai laskiainen pullat vai pullat laIskiaisen? 

Äh, joka tapauksessa meillä syödään tänään laskiaispullia ja piste. Ja onpahan kerranki joku resepti blogissa etukäteen eikä aina neljä viikkoa jälkijunassa! Eikä tämä erehys tietenkään estä tekemästä laskiaispullia viikon päästäki...

Laskiaispullat
5 dl maitoa
150 g margariinia
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2-3 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja

voiteluun 1 kananmuna
pinnalle raesokeria
väliin kermavaahtoa ja hilloa

Sulata margariini. Lisää joukkoon maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhoja pikkuhiljaa. Pehmeästä taikinasta tulee kuohkeimmat pullat. Anna taikinan nousta lämpimässä kaksinkertaiseksi. Mikro on muuten hyvä kohotuspaikka, lämmin ja ilmatiivis.

Pyörittele pulliksi ja anna kohota liinan alla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. 

Kuka peittelis?

Kommentit

  1. Voi että nyt kyllä rupes hirmusesti tekemään mieli laskiaispullia!♥ :o näyttää niiiiiin herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Näiden kuvien jälkeen oli pakko ruveta pullanleivontaan! Namskis! niina

    VastaaPoista
  3. Kuka tulis mulle leipomaan pullaa?? Oon niin laiska sitä tekemään, mutta sitä uppoais niin paljon ku jaksas vaan tehdä. Täytyy tunnustaa, että viime ruokakauppareissulla(niitä ku en yleensä ite tee) tuli ostettua yks ihana pehmeä pitko, parempaa oli ku mun itte tekemä pulla.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailman parhaat kahvikehrät

Kahavikeheriä! Näiden kahvikehrien ohje on äidin reseptivihosta parin vuosikymmenen takaa. Ohje on lyijykynällä ruutupaperille kirjoitettu, haalistunut ja käytetyn näköinen, päivätty toukokuulle 1980. Äidin kahvikehräthän on tietysti omasta mielestä maailman parhaita. Yks kesälomapäivä otin härkää sarvista ja kokeilin iteki niiden tekoa. Ihan kahvikehrän makuisia ja näköisiä niistä tulikin. Resepti on pakko laittaa blogiin jakoon ja itselle talteen. Alkuperäisen kellastuneen, jauhotahraisen ohjelappusen vois vaikka kehystää keittiötauluksi ja ripustaa arvoiselleen paikalle. ;)  Maailman parhaat kahvikehrät (n.30 kpl) 150 g margariinia 6 dl vehnäjauhoja 1dl maitoa 50 g hiivaa 2 kananmunaa 2 rkl sokeria Täyte 100 g tomusokeria (pölysokeria niinku ohje sanoo) 100 g margariinia 3 tl vaniljasokeria voiteluun kananmuna päälle raesokeria Nypi margariini ja vehnäjauho muruksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Kaada seos murun sekaan. Lisää vielä keskenään ke

Mustikka-rahkapiirakka

Mustikkapiirakka kuuluu kategoriaan perinteiset-herkulliset-helpot. Mun lemppari mustikkapiirakoista on juurikin tämä, missä on päällä murukerros.  Kun täytteenä on vielä rahkaa, on makunautinto taattu! Pellillinen 250 g margariinia 8 dl vehnäjauhoja 3,5 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl leivinjauhetta 2 dl piimää tai maitoa 1 muna 500 g rahkaa 1 dl sokeria 2 tl vaniljasokeria 1 muna reilusti mustikoita Sulata margariini ja sekoita kuivien aineiden kanssa murumaiseksi. Ota 1/3 muruseoksesta erilleen ja lisää lopputaikinaan piimä ja muna. Levitä pellille. Sekoita täytteen ainekset keskenään. Levitä pohjan päälle täyte ja ripottele päälle mustikat ja viimeiseksi muruseos. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Persikka-rahkapiirakka

  Hiljaista on blogielo! Jotain aina ehtii joskus tekemään, mutta päivittelyyn ei kummasti aikaa irtoa. Mutta sivuharrastushan tämä onkin kaiken muun lisäksi, joten hitaan varmasti päivittyilee tämä reseptipankki. :) Tämän peruspiirakan ohje täältä taitaakin vielä puuttua. Soveltaa voi mielin määrin, tällä kertaa testissä persikkainen versio, joka hävis tuoreeltaan pelliltä suhteellisen nopeasti... Ohje on vanha, siksi lasimitat. Itse käytän juomalasia, jonka vetoisuus on 2 dl. Pellillinen 4 lasia vehnäjauhoja 2 lasia sokeria 3 tl leivinjauhetta 3 tl soodaa 3 tl vaniljasokeria 250 g margarinia Sekoita kuivat aineet ja nypi margariinisulan kanssa murumaiseksi. Ota muruseosta erilleen n. 2 lasillista.  1 muna 1 lasi piimää/maitoa/jogurttia Lisää muna ja neste lopputaikinaan, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille. Täyte ½ lasia sokeria 3 tl vaniljasokeria 1 muna 500 g maustamatonta maitorahkaa n.400 g säilykepersikoita Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. R