12. helmikuuta 2012

Laskiaispullat


Pullaati pullaaa! Laskiainen tuli meille viikkoa etukäteen. Jotenki iteki luulin, että se ois helmikuun toinen sunnuntai, mutta ei se kalenterin mukaan ookaan, kai sitä täytyy uskoa? Vai meneekö se niin, että laskiainen on sillon ku on pullia...siis...tekeekö pullat laskiaisen vai laskiainen pullat vai pullat laIskiaisen? 

Äh, joka tapauksessa meillä syödään tänään laskiaispullia ja piste. Ja onpahan kerranki joku resepti blogissa etukäteen eikä aina neljä viikkoa jälkijunassa! Eikä tämä erehys tietenkään estä tekemästä laskiaispullia viikon päästäki...

Laskiaispullat
5 dl maitoa
150 g margariinia
50 g hiivaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 tl suolaa
2-3 rkl kardemummaa
13-15 dl vehnäjauhoja

voiteluun 1 kananmuna
pinnalle raesokeria
väliin kermavaahtoa ja hilloa

Sulata margariini. Lisää joukkoon maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna sekaan hiiva ja lisää kananmunat, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta taikinaan vehnäjauhoja pikkuhiljaa. Pehmeästä taikinasta tulee kuohkeimmat pullat. Anna taikinan nousta lämpimässä kaksinkertaiseksi. Mikro on muuten hyvä kohotuspaikka, lämmin ja ilmatiivis.

Pyörittele pulliksi ja anna kohota liinan alla. Voitele kohonneet pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä. 

Kuka peittelis?

3 kommenttia:

  1. Voi että nyt kyllä rupes hirmusesti tekemään mieli laskiaispullia!♥ :o näyttää niiiiiin herkullisilta!

    VastaaPoista
  2. Näiden kuvien jälkeen oli pakko ruveta pullanleivontaan! Namskis! niina

    VastaaPoista
  3. Kuka tulis mulle leipomaan pullaa?? Oon niin laiska sitä tekemään, mutta sitä uppoais niin paljon ku jaksas vaan tehdä. Täytyy tunnustaa, että viime ruokakauppareissulla(niitä ku en yleensä ite tee) tuli ostettua yks ihana pehmeä pitko, parempaa oli ku mun itte tekemä pulla.

    VastaaPoista